• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dylemat w wyborze hatchbacka

Serdzio

Uczestnik
Punktów
0
Witam, rozglądam się za jakimś samochodem w cenie do około 18tyś w benzynie, interesują mnie modele tak z około 2008 roku +/- 2 lata. Zastanawiam się nad wyborem pomiędzy Bravo 2 1.4t a Focusem mk2 2.0 145km, nie mam szczególnie wymagań byle jakoś jechało przyzwoicie po autostradzie, było podatne na LPG i naprawy nie były jakoś szczególnie kosztowne.
Czy macie jakieś inne propozycje, które można by rozważyć zamiast tych dwóch modeli i jakie ewentualnie rady możecie mi dać podczas zakupu tych samochodów i na co zwrócić uwagę ? Jeszcze się zastanawiałem na Hondą VIII 1.8 i Volvo V50 2.4 170km, ale chyba budżet nie pozwoli na te dwa modele.

Pozdrawiam

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Do fiata kupisz części w każdym monopolowym. Tjet pancerny i z LPG nie ma problemu. Ja mam grande Punto to zapomniałem co to utrzymanie auta

Serdzio

Uczestnik
Punktów
0
Czyli Fiacik, brać coś pod uwagę przy roczniku 2008 ? Chyba jedynie są różnice typu: 120/150km oraz sport i standardowa wersja. Bo ta poprawa skrzyni pojawia się w wersjach po 2010 roku, czy są jakieś jeszcze smaczki, które warto brać pod uwagę.

Endrej

Gaduła
Punktów
10
W wersji 120 nie było problemów ze skrzynią, natomiast 150 do 2010 (M32)
2,4 od Volvo też dobry silnik tam programem zrobisz 170 koni bo to ten sam silnik czyli możesz szukać 140 też
Te dwa auta warto rozpatrzyć Volvo dobra pojemność tylko że V50 to jest kombi, to pytanie czego szukasz? Bo w tytule jest hatchback

Do góry Bottom