• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dylemat

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Taki dylemat mam od wczoraj: czy diesel wyposażony w klapę gaszącą w chwili , gdy się rozbiegnie zgaśnie po wyłączeniu kluczyka??? Jak myślicie?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
W 1.9tdi miałem przypadek uszkodzonego cięgna klapy, przez co była zamknięta. Chodził, jeździł, ale słaby w uj.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Mój golf w ogole nieodpalał jak była zacięta klapa

świerszcz.uk

Gaduła
Punktów
4
Nie nie zgaśnie
Sprawdzone na E46 2L
Klient przyjechał na wymianę oleju zamiast oleju to z miski zaczęło coś ściekać jak gorąca smola
Wszystko zeszło nowe filtry olej itd
1sze odpalenie chodzi ok ale szklanki tłuką stwierdziliśmy może przejdzie wyjechał na zewnątrz zaparkował zgasił wyciągnął kluczyk silnik pracuje co najlepsze obroty zaczęły wzrastać aż wzrosły do prawie 6tys skończyło się na tym że silnik wciągnął w kilka chwil prawie 5ke oleju nie było już co ratować okazało się że auto 3lata stało nie odpalane a klient je odkupił od kogoś za jakieś śmieszne pieniądze i przyjechał na wymianę oleju, o tym fakcie dowiedzieliśmy się po tym jak silnik się zarznal auto na zlom klientowi trzeba było zwrócić za samochód tyle dobrze że tylko £600

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Nie nie zgaśnie
Sprawdzone na E46 2L
Klient przyjechał na wymianę oleju zamiast oleju to z miski zaczęło coś ściekać jak gorąca smola
Wszystko zeszło nowe filtry olej itd
1sze odpalenie chodzi ok ale szklanki tłuką stwierdziliśmy może przejdzie wyjechał na zewnątrz zaparkował zgasił wyciągnął kluczyk silnik pracuje co najlepsze obroty zaczęły wzrastać aż wzrosły do prawie 6tys skończyło się na tym że silnik wciągnął w kilka chwil prawie 5ke oleju nie było już co ratować okazało się że auto 3lata stało nie odpalane a klient je odkupił od kogoś za jakieś śmieszne pieniądze i przyjechał na wymianę oleju, o tym fakcie dowiedzieliśmy się po tym jak silnik się zarznal auto na zlom klientowi trzeba było zwrócić za samochód tyle dobrze że tylko £600
na koniec płukankę trzeba było zrobić...

świerszcz.uk

Gaduła
Punktów
4
No było zrobić racja tylko że kto wiedział że takie coś się bd dziać
Z resztą było to do przewidzenia w kraju "brytyjskich inżynierów"

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
To jeszcze nic mialem kiedys A3 ktora dostala samozaplonu, gosc zamiast dusic ja, odcial nozem przewod plusowy przy klemie - myslalem ze zgasnie haha i dodal strasznie mocne przewody robia. Dramat

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
Ostatnio jeden gość z mojej okolicy jak mu się rozbiegalo Audi to wjechał nim w pole i uciekł :D

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Szwagier robi.na koparkach w kamieniolomie i oni tam maja takie gaśnice. Jak sie rozbiega to co2 do filtra i gaśnie

świerszcz.uk

Gaduła
Punktów
4
Porażka żeby "mechanik" nie wiedział co się stanie jak silnik się rozbieganie!
Co to za pytania?!

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
kiedys jak mi się fiat 1500 rozbiegał to zrobił trzy fikołki i wylądował w polu, ale to chyba nie o to chodzi.

Do góry Bottom