• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dziwne odgłosy wycie podczas jazdy

mmagdzia34

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
Kościelec
Witam. Passat b5 98r. Od jakiegoś czasu podczas jazdy wysluchiwalne są dziwne odgłosy, a raczej jakby wycie. Przy skrecie słychać jakby pulsacyjne wycie ale nie pukanie. Co to może być? Przegląd pół rok temu i wszystko było jak należy, żadnych luzow itp. Poradzi ktoś gdzie szukać przyczyny. Zaznaczę że napewno to nie przegub zewnętrzny bo to wiem jaki dźwięk wydaje :)

mmagdzia34

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
Kościelec

mmagdzia34

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
Kościelec
Na goń męża niech oslucha co to wyje...Może z drzwiami nie domknietymi jezdzisz i wiater wyje...
Nie nie nie, to nie wiatr :) jakby mąż wiedział to bym tu nie siedziała.... Nie umiem opisać tego dźwięku, takie buczenie jakby a przy skręcaniu przy większej prędkości nasila się, zwłaszcza w prawo.

mmagdzia34

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
Kościelec
Toć to jedna dziura w drodze była przez te 30 kkm ? Wpadasz w dziurę, rzucasz wiązkę i jedziesz dalej, a kulki w łożysku żłobią i żłobią raczka :) nie od razu po dziurze pada łożysko :)
Dziur nie mało, to wiem. Ale to ze teraz słychać nawet podczas jazdy na wprost? I bym powiedziała że to trochę inny dźwięk niż poprzednio. Chyba że łożyska siadly od razu a poprzednio tylko lekko buczaly

Jak coś j...nie,to bedzie wiadomo co to było. Jezdzic ,obserwować.
Jak by nie to że wakacje to pewnie bym jeździła póki coś nie walnie :) Tak jak z sprzęgłem zalecił mechanik jak wyje to niech wyje, jak je.. to wtedy będzie trza zrobić sprzęgło:)

Do góry Bottom