• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dziwne przeskakiwanie podczas kręcenia kierownicą.

Punktów
0
Miasto
Gliwice
Witam. Jechałem dziś rano do pracy i gdy już dojeżdzałem na parking usłyszałem dziwne dźwięki podczas kręcenia kierownicą. Załączam filmik który nakręciłem i proszę o podpowiedzi co to może być. Z góry dziękuje.

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
Na środku kierownicy masz napisane czemu tak skrzypi :)
Z filmiku nie słyszę czy dochodzi to z zewnątrz auta i może być spowodowane łożyskiem Macphersona lub sworzniem wahacza zardzewiałym. Cy ( bardziej obstawiam ) ze środka auta i powodują to kiepskie niespasowane plastiki pod kierownicą nagrzane od słońca lub łożysko kierownicy.

jawiraxbmw

SuperMechanior
Punktów
13
Miasto
Zielona Góra
Ojciec ma Fiata i jak było sucho to tak samo skrzypiało ,tylko przy suchej pogodzie , wystarczył wilgotny dzień deszcz i przestawało , ale okazało się że skrzypiały mu sworznie na wahaczach , skończyło się na wymianie wahaczy , jak jest u ciebie to musisz sprawdzić , szarpaki lub ręcznie na kanale (podnośniku)

Mengog

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Jelenia Góra
Łozysko Mp sprawdzisz jak podniesiesz przód i pokrecisz kierownica - zobacz czy płynnie pracuje kierownica prawo/lewo, jak odczujesz takie "drgania" czy "przeskoki" to masz do wymiany górne łozyska MP

Do góry Bottom