jeśli drze wewnętrzną strone, to połowa klientów dowie się dopiero przy zmianie opon lub na przeglądzie, albo gdy policja zabierze dowód.Sam autor tematu napisał" że sprzedał więcej opon i nie każdy z tym przyjechał.
Pomysl super. Jedynie dwa problemy.Jak masz jakąś kamerkę sportową nagraj od wewnatrz jak podczas jazdy zachowuje się oponka. Pokombinuj z oświetleniem tak aby materiał był dobrze widoczny i na bank zobaczysz przyczynę.
marka opony praktycznie, niema tu znaczenia, poprostu jedne wcześniej inne później.Nie powiedziałbym ze Vredestein produkowany w holandii jest tania opona... W prawdzie nie jest to Michelin/Goodyear/Conti, ale to tez nie Kormoran albo inne budzetowe firmy.
to odgrywa tu istotną rolesamochód albo na styl jazdy.
dodaj 10 minut od wzorcowej przy zbieżności w takim samochodzie i zobacz ile wydłuży to żywotność takiej oponyNie chce Cie kolego alf urazić ale chyba malo wiesz na temat jak opony sie zużywają przy zle ustawionej geometrii.
a piszesz jak byś dopiero od roku zajmował się oponami i pierwszy raz się z czym takim spotkałMy jesteśmy na rynku ponad 20lat wiec zależy nam na zaufaniu klienta
Oczywiście, opona nadaje sie do wymiany.Rozumiem ze u Ciebie takie uszkodzenie opony jest całkiem normalne i na porządku dziennym.
takie uszkodzenie czasami można już wyłapać po pierwszym milimetrze zużycia opony, bywa że opona ma jeszcze 6mm i nadaje sie do wyrzucenia.Sam jestem ciekaw co Ci odpiszą w reklamacji, o ile w ogóle będą uzasadniać.Moim zdaniem składanie takiej reklamacji ma taki sam sens, jakby składać reklamacje na wyząbkowaną opone.Bardziej chodziło mi o to ze często widujesz pewnie takie uszkodzenia.
Myślisz, że producenci o tym nie wiedzą ?Moje zdanie "zadaj opini producenta "

ale zanim usuniesz usterke to samochód z nią lata2. Tak jak pisałem zawieszenie przegladane 3-4razy w roku. Ewentualne usterki usuwane natychmiast.
norma, a parametr wzorcowy to dwie różne sprawy3. Parametry geometri w normie.
jak zacznie latać w okół komina krótkie odcinki, to problem raczej nie wystąpi4. Auto lata głównie do Niemiec
oczywiście że będzie miększa,przecież tam już niema sporej części gumyzdejmij opony i obadaj ręką elastyczność opony w tym miejscu, po jednej i drugiej stronie...zobaczysz czy nie za miękka..