• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

elektryka passat b5 fl,2005r.

P

PogotowieSamochodoweUK

Ross Tech hex+can+usb, do tego dadza ci VCDS, koszt okolo 2500zl.

25pawel25

Bywalec
Punktów
0
Miasto
pulawy
2500 czy 250 złotych?
Prawde mówiąc myślałem o mniejsych kosztach na początek jesli chodzi o sprzęt niz 2500 :) .
Jestem początkującym w tych sprawach .

P

PogotowieSamochodoweUK

No to kup podrobke ktora robi 30% tego co reoss tech za jakies 70zl na alledrogo czy ebay, ale tym tylko bledy sprawdzisz, wejdziesz w podglad blokow, moze zalogujesz cos (ale nie zawsze to mozliwe na chinolach) i skasujesz serwis. A jak chcesz powazniej i moc zmieniac ustawienia auta to minimum dual-K+can co kosztuje okolo 400zl podrobka i tu juz jest jakies 60% mozliwosci hexa. Ale z kad wziac tego dual-K to nie wiem........

P

PogotowieSamochodoweUK

A no mozna... nawet mialem okazje w dziob dostac poduszka w borze jak koles podlaczal sie chinolem i chcial mi pokazac co za glupoty ten jego kabel pokazuje. Kliknol AIR BAG i przy probie zalogowania sie jeb....o tak ze przez 3 minuty oszolomieni i bylismy hehehehe

25pawel25

Bywalec
Punktów
0
Miasto
pulawy
wniosek jeden ze trzeba uwaac na tandetne podróbki zeby nie stracic zebów np przy poduszce :)

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
ja mam TEXE dobry sprzęt ale aktualizacja droga 3 000tyś na rok

P

PogotowieSamochodoweUK

No ross tech ma to do siebie ze aktualizacji nie trzeba, spokojnie prze kolejne 5 lat da sobie rade, a i 15 wstecz robi wszystkie vagi.

Soldier13

Nowy
Punktów
0
Miasto
Czajków k.Kalisz
Ten pasek po przekladce zostal zle przelozony, elektryka sie rozni, ale mozna ja na ''lewa strone'' wywinac i wszystko gra. A jak ci lusterka chodza? jak krecisz gornym to rusza sie lewe czy prawe? Powinno lewe, a w angliku prawe.
Podobnie z gongiem, reaguje tylko na prawe drzwi czyli kierowcy. Trzeba wyjaac kable obrucic je a nastepnie w module komfortu przeprogramowac lewy tyl z prawym tylem oraz prawy przod z lewym przodem, taka operacje mozna zrobic tylko VDS-PRO, to program z zupelnie innej beczki niz vag, vcds.
troche wiesz ale nie wiesz jak to zrobić porządnie:

jarekwilim

po pierwsze sprawdź gdzie masz miejsce na kluczyk w drzwiach(prawych czy lewych) jeśli w prawych to musisz:

w prawych wyjąc wkładkę- wsadzić zaślepkę, wypiąć całą elektrykę-przerzucić do lewych(i odwrotnie), wypiąć moduł sterowania szyb-wsadzić eu albo przerobić puszkę i wsadzić z lewych.

w lewych zaś zamiast zaślepki wsadzić wkładkę do kluczyka, wsadzić cały zamek od wersji europejskiej, wypiąć całą elektrykę-przerzucić do prawych(i odwrotnie), wsadzić eu moduł sterowania szyb.

po takim zabiegu nic nie trzeba kodować, wszystko działa, lusterka, drzwi, centralny zamek, szyby w najlepszym porządku, piszczenie(brzęk) przy otwartych drzwiach. Ja tak robiłem i było ok.

pozdro

P

PogotowieSamochodoweUK

Powiedziales to co ja a mowisz ze cos wiem tylko nie za bardzo....porazka...zablysneles.... Ty robiles i ok, z tym ze na fisie jak otwierasz drzwi lewe to ci piszczy i pokazuje ze masz prawe otwarte, bez kodowania tego sie nie da obejsc, uczysz mnie dzieci robic jak ja mam trojke heheheh

Do góry Bottom