• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fabia II 1.9 TDI BSW nie odpala po wymianie rozrządu

slawek2007.28

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
429
Miasto
Okolice Ostrołęki
No właśnie, już przerabiałem taki temat. Auto trafiło na wymiane filtrów, odpaliło na chwilę i zgasło. Po djagnozie parametry ok błędów brak, cudów nie ma i co sprawdzanie wszystkiego. Na koniec pokrywa zaworów w górę, generator impulsów pod pompki a tu cisza. Cewki sprawne a pompki nie cykają. Poprostu pech.

Ajak już pech, to napęd w pompie tandemowej skończył żywot.

Ostatnia edycja:

mzieba

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kraków
Sprawdz ten rozrząd, blokady mają wychodzić "jednym palcem" ten silnik jest wrażliwy na synchronizację rozrządu a przy tym nie zawsze wyrzuci błąd. Przerabiałem to osobicie w golfie V silnik BXE a to ta sama konstrukcja

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
620
Miasto
Radom
Jak autor posiadałby takową zabawkę jak oscyloskop to przesyłam schemat synchronizacji. Temat się wlecze i tak się kończą oszczędności ....
upload_2018-3-7_15-9-57.png

Ostatnia edycja:

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
póki co autor znikł.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
pompki mu palce przycięły i go trzymają...albo szuka wtyczki gdzie wpiąć oscyloskop:D:D

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Wiem co to oscyloskop, bardziej chodzio mi że gościu nie posiada jakiegoś programu do sprawdzenia, a ktoś tu wyjeżdża z takim sprzętem.
Gamoń zginął i się nie pojawi, dlatego wkurzają mnie takie pseudo filmy instruktażowe bo po obejrzeniu można stwierdzić że to takie proste i sam dam rade. Nie dam nikomu zarobić, ale jak się robi problem to wiedzy brak i ola boga. Tak samo widziałem odpowietrzanie ukł. ham. z tyłu, żenada. Jeszcze jakiś rozrząd nie pamiętam jaki robiony na ulicy (do wymiany potrzebujesz podstawowy zestaw kluczy) a w trakcie wychodzi że musiałbym kupić specjalnie nasadkę, żabe kobyłkę i coś tam jeszcze i jaka tu oszczędność. Pewnie k....wa trzymam takie rzeczy pod zlewem w kuchni, bo często mi się przydaje.

Sprawdz ten rozrząd, blokady mają wychodzić "jednym palcem" ten silnik jest wrażliwy na synchronizację rozrządu a przy tym nie zawsze wyrzuci błąd. Przerabiałem to osobicie w golfie V silnik BXE a to ta sama konstrukcja

Zgadza się

Ostatnia edycja:

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Jak ktoś robi i 20 - cia latek też może skopać. Tyle że szybko się jorgnie co zmalował. Filmiki niestety tegoż nie uczą .

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Mój wspólnik pier. się kiedyś w maluchu, no już prostszego nie ma, widać że można.
Właśnie o to chodzi żeby znaleźć swój błąd sprawdzając jeszcze raz po sobie, ale podstawą jest wiedza jak powinno być.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Jak ktoś robi i 20 - cia latek też może skopać. Tyle że szybko się jorgnie co zmalował. Filmiki niestety tegoż nie uczą .
chyba wezmę takiego na warsztat i zrobię film instruktażowy...:D

a swoją drogą miałem dzisiaj nagrać wyciąganie urwanej świecy żarowej z Forda Fusiona 1.4 tdci, jeszcze siedzi kawałek na tłoku, na razie wbiłem a teraz będzie jazda przez wtrysk do którego trzeba zwalać pokrywę zaworów...;)

Do góry Bottom