• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fabryczne radio Renault Megane I pytanie????

malawek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
sławno
Witam. Tak jak w temacie , mam RM I które ma fabryczne radio i tu pojawia się moje pytanie czy jest możliwość podłączenie jakiegoś zewnętrznego odtwarzacz muzycznego ? Wiem ,że można podłączyć Zmieniarkę płyt CD ,ale mi chodzi o jakieś inne urządzenie które odtwarzałoby pliki mp3??? Z góry dziękuje za pomoc.

czopek1148

SuperMechanior
Punktów
30
Witam. Tak jak w temacie , mam RM I które ma fabryczne radio i tu pojawia się moje pytanie czy jest możliwość podłączenie jakiegoś zewnętrznego odtwarzacz muzycznego ? Wiem ,że można podłączyć Zmieniarkę płyt CD ,ale mi chodzi o jakieś inne urządzenie które odtwarzałoby pliki mp3??? Z góry dziękuje za pomoc.
możesz podłączyć kasetę z wyjściem na mini dźeka wtedy podłączasz np mp3 lub styłu radia tam gdzie się podłącza zmieniarkę kupujesz przejściówkę zwaną mini iso lub sam robisz taki przewód tylko musisz znać opis tego gniazda

malawek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
sławno
ale co pod przejściówkę mini iso będę mógł podłączyć???

piotr546

Nowy
Punktów
0
możesz kupić transmiter fm jakość dźwięku nie jest super ale da się słuchać

GRZYBEK72

Początkujący
Punktów
0
Miasto
GDYNIA
możesz podłączyć zmieniarkę cyfrową do której podepniesz pendriva lub kartę pamięci,ale nie jest to tania imprezka,albo jak już wcześnie kolega napisał podłączasz kostkę mini iso z wyprowadzonym przewodem

Krisg

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
Sochaczew
elgrand.com.pl
Możesz pod mini iso podłączyć wejście liniowe i podpiąć np. telefon. Tylko nie wiem, czy twoje radio obsługuje AUX. Robiłem coś takiego w nowej megane, podaj model radia i najlepiej zdjęcie złączy to postaram się sprawdzić jak sprawa wygląda w tym przypadku ;)

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Bardzo przepraszam Panowie .
Ale zerknijcie przed odpowiedzią na datę postów .
Kolega zadał pytanie 2 lata temu zakładacie ,że nadal leży w aucie i naprawia swoje radyjko ?;)

Do góry Bottom