• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fiat Bravo II 1.9 jtd Problem z odpalaniem (link yt)

Kuba1994

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lubin
Witam, mam pewien problem z odpalaniem silnika, kiedy jest zimny, kręci ale nie odpala... Trzeba kręcić do 5 - 6 razr żeby odpalil ( ale pierwszy start rano jak odpalam 1 raz auto po dłuższej przerwie 6-7 h jest zawsze dobry)
Kiedy silnik jest rozgrzany to nie ma problemu z odpalaniem, pali od ręki.
Podłączyłem pod kompa to nic nie bylo.

Może ktoś miał podobny problem?

Auto Elektronik Lubin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
117
Miasto
Lubin Dolny Śląsk.
www.facebook.com
Witam, mam pewien problem z odpalaniem silnika, kiedy jest zimny, kręci ale nie odpala... Trzeba kręcić do 5 - 6 razr żeby odpalil ( ale pierwszy start rano jak odpalam 1 raz auto po dłuższej przerwie 6-7 h jest zawsze dobry)
Kiedy silnik jest rozgrzany to nie ma problemu z odpalaniem, pali od ręki.

Może ktoś miał podobny problem?[/QUOnie cofa paliwa do baku przez noc?

Kuba1994

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lubin
Opowiem na przykładzie

Rano o 7 idę do auta i jade do sklepu (1 km ) silnik wgl się nie rozgrzewa .Idę do sklepu, i wracam z zakupow po 15 min. Chce odpalić, ale jest to samo co na filmie. Czyli kręci ale nie odpala, dopiero za 5 - 6 razem odpali.

Kiedy silnik się rozgrzeje to nie ma problemu z odpalaniem

Fiat Bravo 2008 1.9 Jtd multijet 120km.
Silnik ma przebieg 140 tys km.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Ależ właściciel myślał, że wystarczy
, a tu :mooning:- komputer sam nie naprawił auta...:meh: a na forach w internecie pisali, że komputery same naprawiają...:p:D
Naprawdę chce się wam zgadywać na odległość..?:rolleyes: bo tu ani parametrów wkleić nie łaska, ani to jakiś pouczający temat na przyszłość...:meh:

anim7991

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
łódź
Już wszyscy prowadzą do ciebie samochody. Już kolejki się ustawiają jak nawet wypowiedzieć się nie potrafisz.

Kuba1994

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lubin
Panowie to temat o fiaciorze, obaj macie napewno większą wiedzę ode mnie i może przypuszczacie co może być przyczyną w/w problemu ;)

Lechtak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Wrocław
To kiedy jest ten problem, jak jest 34 *C gdy stoi na słońcu, czy rano jak jest zimny silnik? Co robiłeś przy układzie paliwowym przed wystąpieniem problemu? @ po za tym zrób film z parametrami podczas próby rozruchu.

Do góry Bottom