W aucie jest BCM DELPHI , orginalne klucze to megamosy id 48 … tak sa identyfikowanemasz dobry klucz ? tam jest inny klucz do bsi delphi i inny do bsi marelli
W aucie jest BCM DELPHI , orginalne klucze to megamosy id 48 … tak sa identyfikowanemasz dobry klucz ? tam jest inny klucz do bsi delphi i inny do bsi marelli
Tez obstawialem ze w przypadku body gdzie siedza klucze sa one rowniez powiazane z eppromem w sterowniku ECU. Wydawalo mi sie ze w przypadku zmiany body powinienem tak zmienic eeprom w ecu aby przyjal je z nowgo body i przeslal do kosci FLASH w ECU. Jezeli sie byle prosze o wyprowadzenie z błedu.A jak zmieniasz body, bez zmiany ecu, to Trzeba takie body na virgin zrobić czy jak?
Automatyczne połączenie postów:
Czy wystarczy zmienić body i zrobić osiowanie?
Kwestia jest taka ze nic nie jest zablokowane bo nawet nie mialem mozlowosci podac prawidlowego kodu. MES wywala blad wtedy kiedy powinien poprosic o kod i to jest problemem. Zadne klucze nie zostaly usuniete !!!Po 3 nieudanych próbach spisania PIN body na 30 minut się blokuje, możliwe że masz zablokowany, odłącz go całkowicie na jaki s czas od zasilania. Były 2 typy elektroniki Delphi i MM nie są zamienne. Jak usunąłeś oryginalne klucze to bez przywracania eepromu nie dograsz powrotem. Nie chce mi się czytać całego watka bo tyle tu pierdół wypisujesz niepotrzebnych ze mała głowa. Robota na 10 minut a litania na 2 strony.
Co do virgin to ja to jak masz tam 15C7 czy 16c39 to się to robi na stole bez otwierania stera (przynajmniej ja to tak robię) lub otwiera i edytuje eeprom.
Super bardzo dziekuje, i co to wystarczy , nic nie trzeba juz we fleshu zmieniac w ECU??tak 95P08 trzeba go odczytać i w odpowiednich linijkach FF