Witam mam problem z fiatem ducato 2014r 2.3 jtd 130 mulitijet. Auto zgasło w czasie jazdy i nie odpala. Tester nie pokazuje błędów. Problem jest w braku ciśnienia rail, przy próbie kręcenia na chwilkę złapie 40 albo 50 bar i spada do zera. Nie są to przelewające wtryski ponieważ założyłem męzurki i praktycznie nie pojawia się w nich paliwo. Pompka wstępna w zbiorniku sprawna i wydajna daje 7,5bar. zawór w pompie podmieniony na nowy i dalej to samo, założony jeszcze jeden używany sprawny i nadal bez zmian, adaptacja zaworu zrobiona. Zawór w tej pompie działa na takiej zasadzie że jak nie dostaje prądu to jest wtedy otwarty i pompa pompuje w maxa. Zrobiłem test jeden zawór był zamontowany w pompie a drugi wisiał podpięty do kostki żeby nie wyrzucało błędu. Efekt taki że samochód odpala ciśnienie rail wzrasta momentalnie do 2000bar i gaśnie bo jest za duże ciśnienie, więc wychodzi na to że pompa wysokiego ciśnienia sprawna skoro na otwartym zaworze pompuje 2000bar. Wychodzi na to że problemem jest zły prąd na zawór ze sterownika i zawór się nie otwiera. Teraz pytanie czy uszkodzony jest sterownik czy z jakiegoś nie znanego powodu nie otwiera świadomie zawóru. Przerabiał ktoś podobny temat??