• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fiat Panda, błąd U1602, brak komunikacji z ABS oraz brak wskazań poziomu paliwa

dawid926

Bywalec
Punktów
2
Witam,

panowie mam problemy z Pandą 1.1. Na stałe świecą się kontroli od ABS i hamulca ręcznego, auto nie pokazuje poziomu paliwa, cały czas świeci się rezerwa - błąd czujnika paliwa jest zarejestrowany w sterowniku silnika oraz w sterowniku elektroniki nadwozia. Oprócz tego w sterowniku elektroniki nadwozia znajduje się błąd U1602 - błąd szyny CAN. Wygląda na to że wszystkie te usterki związane są z kłopotami komunikacji w szynie. Sprawdzałem kostki od sterownika elektroniki nadwozia, licznika, ABS oraz ECU, wszędzie czysto, żadnej zieleni. Niestety w kostkach nie mogę zlokalizować przewodów CAN, zwykle są skręcone, jednak w tym aucie wygląda to inaczej. Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem? Może Panda ma typowe usterki związane z komunikacją CAN? Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Moriss

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Lublin
Problem w skrzynce przy akumulatorze.

kobra

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
145
Miasto
Bielsko-B
Stawiałbym bym bardziej na kostki wpinane w Body .To ta skrzynka z bezpiecznikami po lewej stronie od kierownicy. Częsty przypadek w Pandach wypalanie styków w kostkach przyłączeniowych.

dawid926

Bywalec
Punktów
2
oczywiscie sprawdzone, kostki jak i piny w skrzynce "body" w najlepszym porządku

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
dokladnie a dokladniej przekaźniki ale sa lutowane i trudne do zastąpienia

dawid926

Bywalec
Punktów
2
nie rozbierałem tej skrzynki jeszcze, bo wyglądała mi na jakąś połączeniową bez elektroniki w środku.

Do góry Bottom