• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Focus 1.8tddi - brak komunikacji z ecu

Pszemo89

Początkujący
Punktów
3
Miasto
Secemin
Witam, samochod jak w temacie. Gość odpalił przejechał 5 metrów i zgasł. Ponowna próba odpalenia, brak reakcji na kluczyk, rozrusznik nie kręci (blokuje immo), kreski na liczniku.
Fure zaholowali do mnie, podpiąłem 3 różne testery, z żadnym nie komunikuje sie ECU.
Licznik i ABS diagnoza jest. W liczniku zapisany niekasowalny błąd U1262 - błąd Can dotyczący komunikacji miedzy ECU a licznkiem, przedwoniłem ten Can i jest w porządku, sparwdziłem mase i zasilania sterownika i też wydają się być w porządku. Wszystkie bezpieczniki sprawdzone, przekaźnik od sterowania silnikiem R5 też działa. Podmieniłem Sterownik, centralke immo razem z kluczykiem też nic. Normalnie ręce mi opadają przy tym gracie. Byłbym wdzięczny za jakąś podpowiedź, co tu jescze sprawdzić, albo gdyby ktoś mu mi dokładnie podać, na których pinach sprawdzić dokładnie te zasilania stera, lub przesłać schemat zasilań.

klatka288

Gaduła
Punktów
2
Miasto
chmielnik
na polski chlopski rozum wiem ze to może glupie ale weź całkiem wypiepsz odłącz alarm i sprobuj się polączyć mialem cos podobnego kiedys w takim gadzie ;-))odpiołem alarm i się polepszylo auto odpalilo.przy takich temperaturach jak panuja obecnie w polsce tak się może dziać

Pszemo89

Początkujący
Punktów
3
Miasto
Secemin
na polski chlopski rozum wiem ze to może glupie ale weź całkiem wypiepsz odłącz alarm i sprobuj się polączyć mialem cos podobnego kiedys w takim gadzie ;-))odpiołem alarm i się polepszylo auto odpalilo.przy takich temperaturach jak panuja obecnie w polsce tak się może dziać

Popatrze z tym alarmem

arni_warbus - dzięki śliczne za schemat

Pszemo89

Początkujący
Punktów
3
Miasto
Secemin
Wreszcie znalazłem przyczynę :) Była zwora na instalacji od Egra, przelutowane i wszystko wróciło do normy, śmiga, aż miło, dzięki za pomoc.

Punktów
0
Wreszcie znalazłem przyczynę :) Była zwora na instalacji od Egra, przelutowane i wszystko wróciło do normy, śmiga, aż miło, dzięki za pomoc.
Odkopuje , czy mógł byś dla zwykłego kucharza wyjaśnić jak mam sprawdzić czy ta zwora występuje w moim samochodzie ? Bo po tygodniu na warsztacie każą mi wymieniać ECU , takie same objawy.
Pozdrawiam

Styber

SuperMechanior
Punktów
59
Panie kochany, 10 lat minęło...

Piotr 82

Nowy
Punktów
0
Miasto
Jaworzno
U mnie ta sama sytuacja mruga imo focus nie pali i nie łaczy sie z komputerem

Davpod

SuperMechanior
Punktów
158
Tak... napewno problemem jest zwora na egr bo nie ma komunikacji z ecu ;)

Do góry Bottom