• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford fiesta mk7 1,5 tdci problem z wentylatorem przy właczonej klimie

Punktów
0
Witam, mam problem z Fordem Fiesta mk7 1,5 tdci rocznik 2012. Po ostatnim serwisie klimatyzacji zauważyłem, że przy włączonej klimie stojąc na światłach, czy w korku, włączą się wentylator na kilka sekund i wyłącza. Po ok. minucie znów się włącza na kilka sek. i ponownie wyłącza I tak na okrągło. Nie wiem, czy podczas jazdy też się tak dzieje, bo ciężko cokolwiek usłyszeć. Tylko przy włączonej klimie tak się dzieje. Gdy klima jest wyłączona wentylator nie załącza się. Nagrałem filmik:
. Czy ktoś mi pomoże? Co może być przyczyną takiego kilkusekundowego włączania i wyłączania się wentylatora?

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
To że włącza się wentylator to normalne kolego tak musi być żeby dochodziło do schodzenia skraplacza . Możliwe że go wcześniej nie słyszałeś bo chodzi tylko na pierwszym biegu . Nie na drugim co pewnie jest u cb . Poszukaj pierwszego biegu wentylatora bo pewnie nie działa, sprawdź Klime ,wymień osuszacz A samochodzik odwdzięczy Ci się spokojna jazda

Do góry Bottom