• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford focus 2014 1.6 tdci

Daniel0515

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
UK
Witam, szybkie pytanko Ford focus 1.6 tdci 2014rok ciężko pali rano, auto było w kilku warsztatach w uk zmienili, filtr paliwa x2 ,wtryski ,egr ,świece żarowe, rozrzad z czujnikami walka ,wału, kosz w zbiorniku ,dostałem informację że cofa się paliwo auto mam od kilku godzin jutro się tym zajmę ,natomiast moje pytanko brzmi jeśli paliwo się cofa ,to czy powinien odpalić na tym co jest na odcinku pompa wtryskowa a filtr paliwa ?(bo z filtra paliwo się nie cofnie?) A to co się cofnęło pompa wtryskowa powinna zassać z powrotem ? Ktoś spotkał się z taką usterka ? Pozdrawiam serdecznie.

turbokrzychu

SuperMechanior
Punktów
112
A jakaś diagnostyka zrobiona ? Podejrzałbym bym wartości paliwowe na kompie, szczególnie jakie jest ciśnienie na szynie cr w momencie jak nie odpala. Jeżeli oczywiście problem jest paliwowy, w samym układzie paliwowym jest bardzo dużo do sprawdzenia. Pompa wstępna( jeżeli występuje), regulator ciśnienia na pompie, sama pompa wtryskowa, czujnik ciśnienia na listwie, zawór na listwie, oczywiście same wtryski. Ja osobiście jak dostaje takie roboty to nie sugeruję się tym co robili poprzednicy, ale zaczynam wszystko od nowa. Na początek porządna diagnostyka, przejrzenie wartości rzeczywistych.

Daniel0515

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
UK
Witam serdecznie ,problem jest taki ,że nie grzeją świece żarowe brak kontrolki spirali na desce ,zasilania na nowym przekazniku sprawdzone 2 sygnałowe kable mają przejście na sterownik silnika 4 przewody na nowe świece żarowe też ,dodatkowo stałe zasilania plus i minus również obecne ,co ciekawe napięcie w postaci migającego impulsu pojawia się, nie przed włączeniem zaplonu a zaraz po odpaleniu pojazdu ,i jest ono kilka minut potem znika ,czujniki temperatury sprawdzone brak błędów na sterowniku ,gdy dam swoje napięcie oczywiście pali na dotyk.Jakies pomysły :D pozdrawiam

Do góry Bottom