• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford grand C-Max 2012 1.6 TDCi nie odpala

luki789

Nowy
Punktów
0
Witam, mam taki problem z Fordem C-Max 2012 1.6 TDCi silnik zgasł w trakcie jazdy, po diagnostyce wyszło P0251, wymieniony filtr paliwa odpowietrzany pompą zewnetrzną, wymieniony regulator na pompie nowy Ori VDO
W Forscanie synchronizacja jest ok
Ciśnienie podczas rozruchu nie przekracza 550 kPa
Obroty widzi, na plaka pali, nie otwiera zawór regulacji na pompie po podaniu masy zawór otwiera silnik odpala i ładuje 1800bar.
Wtryski wyjęte sprawdzone walnięte 3 cewki były po wymianie nic się nie zmieniło, czy możliwe że padł sterownik? Walczę już 3 tyg. I nie mam pojęcia co to może być.

Wyjęty zbiornik wyczyszczony przewody też, w zbiorniku brak opiłków, jak i w starym filtrze,

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2069
Miasto
Kaczory
Czyli co, nie ma cisnienia na CR przy odpalaniu, a jak wysterujesz zawór to sie pojawia?

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Temat rzeka. Ja miałem vti. Silnik padł. Właściciel wychechlal Aku prostownikiem upalil ECU.
Najlepiej zdemontuje wtryski daj je do gory końcówkami i zobacz czy wogole podają paliwo

luki789

Nowy
Punktów
0
Instalacja sprawdzana od wtyczek po sam regulator i wtryskiwacze nawet nowe przewody wpięte były i też nic

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Głupie pytanie. Paliłeś z plaka?.
Edit cofam nie doczytałem

Do góry Bottom