Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Ciśnienie w kolektorze dolotowym, LAUNCHem podaje Wam Panowie wartości odczytane.
1.7 bara a przy max bucie i prawie granicznym odcieciu na 3 biegu jest 2.2 bara. Ogólnie turbo dosyć późno wstaje, 1500 rpm około 1,2 bara później mamy 2500 okioło 1.6 bara i od 3500 mamy już w granicach 2 bar.
Pomierzę dziś jeszcze kompresje chodź to mi nie pasuje bo pali na strzał i nawet malusieńkiego dymka nie rzuci.
Duży jest luz na ośce w turbinie? W nich faktycznie jest problem ze smarowaniem i potrafi się zrobić taki luz na ośce że łopatki od wirnika wytrą obudowę i słabo dmucha.
Łopatki wirnika w skrajnym położeniu dotknął korpusu ale to jak mocno go przesuniemy, widziałem troche turbin z większymi luzami i bez problemu jeszcze ładowały. Chyba pozostaje zdjąć turbo i regeneracja
Ciśnienie sprężania w normie samochód nie puszcza dymka, po zaślepieniu egr jest jeszcze gorzej.
1. Ciśnienia paliwa w normie tj 250bar do 1000bar
2. Przepływka podmieniona
3. Zawór turbiny wymienony,
4. Sztanga sie rusza.
Pytanie : Czy po zablokowaniu sztangi na sztywno na maksa ciśnienie w układzie przy około 2 tyś nie powinno wynosić około 2 bar ?
Bo nawet po jej zblokowaniu nie ma pary i coraz bardziej mi sie do tej turbiny zaczynamy sie przyglądać
MIałem przypadki już raz ze był sterownik padnięty ale tutaj to wykluaczałem jutro to zobacze. Tak czy siak turbo w regeneracji.
Max 130 km/h później mi prostej brakuje
Tak sprawdzałem. Przeładuje ale przy maksymalnych obrotach silnika a chyba powinna wczxeśniej. Egr sprawny dolot szczelny.
Jutro bedzie turbo bedzie zabawa.
tak tak sitka już nie było turbo było robione, uszkodzona była geometria turbiny, chłopaki zrobili i tym sposobem samochód od nowa chodzi jak powinien
DZIĘKUJE ZA POMOC !