• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Głowica POWER Adapter(CDP)+Autocom 2013.3 jak to uruchowić.Prosze o pomoc

Status
Zamknięty.

przemol1987

SuperMechanior
Punktów
8
Witam.zakupiłem 2mies temu głowicę power adapter.Na naklejce jest napisane CDP,serial no:100251. Pan który mi to sprzedał używane oczywiście twierdzi że mu to działało a głowica tak na prawde ma numer 20418.Próbowałem zainstalować rózne wersje oprogramowania i nic się nie dzieje,testu na żadnym comie nie przechodzi.nie łączy się z autami.niby wszystko robie poprawnie podczas instalacji a jednak nie daje rady tego odpalić.Czy mógłby mi ktoś krok po kroku wytłumaczyć jak to poprawnie zrobić?przeczytałem forum tzn.tematy z tym związane i widziałem że dodaje się jakiś plik o nazwie file activation ale szczerze mówiąc nie wiem co z tym zrobić,co to w ogole jest. albo ja źle to instaluje albo kupiłem uszkodzony sprzęt,nie wiem juz sam.jest to czarna magia dla mnie a nie mam nikogo kto mógłby mi to ogarnąć.byłbym bardzo wdzięczy jeżeli komuś z was chciałoby się troszkę to opisać.

autocom2013.3

Gaduła
Punktów
36
Miasto
Kraków
Jaka obudowa? Złota? CDP PRO czy CDP+?

CDP= 5 cyfrowy serial (najpopularniejszy 30250)
CDP+ stały nr 100251

Co instalujesz autocom czy delphi?

Autocomplexe KIELCE

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Kielce
Najlepiej to napisz dokładnie na czym stanąłeś?
czy zainstalowałeś poprawnie program?
czy go aktywowałeś?
jeśli ktoś ci sprzedał głowice to pewnie dał Ci program i na tym powinien chodzić.

autocom2013.3

Gaduła
Punktów
36
Miasto
Kraków
CDP ID = a-710-479
CDP+ ID a-710-142

HWID
podmiana plików
aktywator
głowica pod USB i OBD2 i hula

przemol1987

SuperMechanior
Punktów
8
wszystko już działa.ktoś się na forum zaoferował że pomoże i wszystko zrobił zdalnie.Ale ogolnie to miałem problem z aktywacja programu,a jak sobie z tym dałem rade to nie wykrywało głowicy na żadnym porcie.trzeba było przypisać jej jakiś numer seryjny czy coś tam.nie ogarniam tego tematu zbyt dobrze ale najważniejsze że jest juz ok wszystko.

88kaczor88

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
Witam serdecznie.
Widzę że temat jusz troche czasu ma ale mam podobny problem do kolegi. Zakupilem używany Multidiag pro+ Cars&Truck otrzymałem płytke z programami na 2013.3 oraz 2014.3. Zainstalowałem program dla osobówek 2013.3 aby sprawdzić czy to wogole działa i nie wiem czy coś robie źle podczas instalacji bo nie łączy sie z Citroenem. pokazuje komunikat po podłączeniu auta że program w sterowniku jest za stary i musze go zaktualizowac.
podczas instalacji wybrałem nr urzadzenia jak w instrukcji 100251 hasło wygenerowałem dla delphi i dla Cars. może tu coś zle robie i powinienem wybrac autocom i truck?? wybieram tez urzadzenie delphi 150e new vci moze tu powinienem wybrać 150e new vci heavy duty?? koledzy nie mam pojęcia czy coś robie źle czy może urzadzeie jest walnięte i dlatego było na naszym ulubionym portalu. Bedę wdzieczny za pomoc zapraszam na priv osoby mogące rozwiązać problem. Pozdraiwam

88kaczor88

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
Tu mam screeny, w chwili robienia testu oraz przy kazdej proboe polaczenia z autem pojawia sie komunikat o nieaktualnym ststemie połączenie z auto.png test 2.png test.jpg

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
a jak aktualizujesz to co ? oczywiście podpiętym pod zasilanie 12 V

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom