• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Galaxy 1.9 TDI nie grzeja swiece i brak napiecia na pompie

krs1rs2000

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Łopuszno
Witam wszystkich. to mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość.
Tak jak w temacie, Ford Galaxy 1.9 TDI jak nie grzeją świece ( kontrolka na zegarach ) - nie ma wtedy napięcia na pompie wtryskowej i zawór gaszenia nie puszcza ropki na wtryski. Podłączyłem na krótko prąd dozaworu i jeździ ale nie ma mocy bo nastawnik pewnie też nie dostaje prądu.
Dodam, że na Texie IDC4 immo wporzo, wszystko czytelne kluczyk odczytany, kontrolka też gaśnie. Z silnikiem się nie połączyłem ale pewnie z powodu braku napięcia.
Jak kontrolka od świec świeci to auto pali tylko, że po jakimś czasie gaśnie i znów brak prądu.
Miał ktoś taki przypadek?

krs1rs2000

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Łopuszno
Witam.
Problem chyba rozwiązany. Wymieniłem przekaźnik 109, auto pyrkało sobie przez 40 min i nie zgasło. Podczas testów też spokój. Galaxy oddany w razie W ma być tel do mnie ale myślę , że będzie ok.
To by było na tyle.
Pozdrawiam.

S

S-LINE

oj kiedys sie nawalczylem z arosa 1,7 sdi... problem byl taki jak u Ciebie ja rozebralem przekaznik przelutowalem i wszystko bylo ok...klient byl u 5 innych mechanikow w tym bosch service od pomp wtryskowych i nawet zregenerowali mu pompe a efekt byl taki jak u Ciebie

krs1rs2000

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Łopuszno
Własnie. Tak to jest kiedy styki nie łacza. W glowie tez tak czasem bywa ale wtedy wiadomo, lekko nie ma:)

Punktów
0
Witam, panowie który przekaźnik zastępuje przekaźnik 109 odpowiadający za grzanie świec i kontrolkę na pulpicie, u mnie w aucie nie ma tego przekaźnika i właśnie nie świeci się kontrolka świec i nie ma napięcia na pompie.

Do góry Bottom