• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

golf 3 1z brak mocy na ciepłym

alseq

Gaduła
Punktów
0
Witam, mam problem z moim golfem 3.
Auto super idzie na zimnym, lecz gdy rozgrzeje się zaczyna brakować mocy pedał gazu wciskam do połowy i dalej przestaje reagować, ciągnie tak samo.
Dodam, że wymieniałem przepływomierz, wszystkie filtry i bez różnicy. EGR wyjęty wężyk podciśnienia.

Dodatkowo od kilku miesięcy mam inne objawy nie wiem czy są ze sobą powiązane ale - po rozgrzaniu się obroty z biegu jałowego wynoszą około 1050-1100, a na zimnym normalnie 900, gdy dodam gazu dopiero powoli wzrastają.
Dodatkowo ledwo co pali gdy postoi dzień-dwa, a rozgrzany normalnie na strzała.

Ostatnia edycja:

alseq

Gaduła
Punktów
0
no zauważyłem też że jak go zgasze to paliwo sie cofa nie wiem czy to normalne, ale chyba da sie zamontowac zaworek zwrotny zeby nie uciekalo?
i przeczytalem na internecie ze moze byc kat wtrysku do ustawienia

alseq

Gaduła
Punktów
0
Ostatnia edycja:

Peita

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
63
To ze komputer nie pokazuje bledu to nie oznacza ze czujnik nie jest zepsuty i nie oszukuje . Myślisz ze podepniesz kompa i bedziesz odrazu wszystko widział po błędach ? . Posprawdzaj parametry bierzace , a co do czujnika to podnieś maskę i zobacz jaki siedzi , a jak nie wiesz gdzie siedzi to zapytaj Google

alseq

Gaduła
Punktów
0
Pompę będę regenerował za miesiąc, bo nie mam za bardzo pieniędzy. Tylko w tym czasie muszę załatwić jakoś to słabe odpalanie do tego czasu bo zajade rozrusznik.
Założe ten zawór zwrotny, tylko gdzie go zamontować i w jakim kierunku?

Do góry Bottom