• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

golf 4 1.4 16v benzyna .

marcin99pl

Nowy
Punktów
0
Witam
posiadam golfa 4 , problem mój to od początku gdy go kupiłem lubił sobie zgasnąć podczas jazdy czy to na luzie lub podczas jazdy na biegu . Nie jest to tak że co chwilę ale tak na 100km z raz zgaśnie jest to trochę niebezpieczne gdy gaśnie jak się jedzie . W golfie wymieniona została cała instalacja elektryczna gdyż poszło zwarcie od lampki i bardzo się popalił kable , silnik przeszedł kapitalny remont nie bierze teraz nawet kropelki oleju , wymieniona przepustnica , po tych wymianach /naprawach nadal gaśnie , nie wiem czemu , czasami stacyjka nawala i można kluczem kręcić dokoła może dlatego gaśnie bo stacyjka rozłączy ale od razu można go zapalić bez problemu jak zgaśnie . Mam też instalacje gazową ale gdy jadę na gazie lub nie jadę na gazie to też gaśnie . Może wtryski są już na wykończeniu ? ale to by kulawo chodził , chodził nierówno obroty skakały mu ale po wymianie przepustnicy chodzi równo . Naprawdę już nie wiem co zrobić włożyłem w niego tyle kasy a on gaśnie , Proszę o Pomoc . Za wszelkie odpowiedzi , sugestie bardzo dziękuje . :)

marcin99pl

Nowy
Punktów
0
a może to stacyjka czy nie ? bo jak nie to nie potrzebnie pieniądze wydawać .

a jakie to systemy nie nadzorowane przez EUC bo ja się tak na tym nie znam dobrze ?
Dziękuje za odpowiedzi .

Ostatnio edytowane przez moderatora:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
na przykład nieszczelny kolektor ssący, niektóre napięcia zasilające, na przykład cewkę zapłonową, czy też pompę paliwa, stacujka też może być, bo komp nie pokaże jej usterki, ciężki temat takie gaśnięcie :) szczególnie po wymianie wiązki, nie wiadomo co tam było robione i jak

A

autozibi

Miałem identyczne problem w Corsie C , brak błędów , silnik czasami zgasł -
a winowajcą okazał się czujnik położenia wału korbowego .

Do góry Bottom