• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf 4 1.4 16v

Kamilwa

Nowy
Punktów
0
Witam,
Jakiś miesiąc temu pojawia się problem z brakiem mocy w moim golfie.
Obiawia się tym, że samochód maksymalnie jedzie z prędkością 90km/h osiąga obroty do 3 tys i ani irusz więcej. Podczas dodawania gazu czuć opór i brak mocy, strasznie powoli się zbiera. Zarówno na 3,4 i 5 biegu.
Po podpięciu pod komputer wyskoczył błąd P0134.

Po prawie miesięcznej batalii z samochodem i sprawdzeniu większości rzeczy mechanik się poddał...
Otrzymałem informację, że próbował wszystkiego i pierwszy raz spotkał się z taką sytuacją...
Co dotychczas zostało zrobione:
Sprawdzone i podmienione obie sondy - sprawne
Wyczyszczenie i adaptacja EGR i przepustnicy.
Próba zatkania EGEu blaszką nic nie dała, samochód działa tak samo.
Drożność układu wydechowego - poprawna. Próba jazdy z rozczelnionym układem wydechowym.
Sprawdzenie kabli zapłonowych
Ciśnienie silnika - poprawne i w zakresie
Sprawdzenie rozrządu
Wymieninie filtru paliwa
Wymienienie pompka paliwa
Wymieniony czujnik stopu.
Jedyna rzecz, która nie została sprawdzona to środek silnika.
Polecił mi by podjechać do ASO VW i tam poszukać pomocy. Czy Wy drodzy forumowicze macie pomysł na co jeszcze zwrócić uwagę

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
W golfie mojego ojca było tak samo, ten sam problem, okazało się że wskoczył tryb awaryjny, nie wiem dlaczego ale w Aso wyłączyli tryb i juz wszystko było ok

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Tak wyłączyli tryb awaryjny tak powiedzieli ojcu a jak to zrobili tego nie wiem więc nie powiem, ale od tamtej pory jeździł normalnie póki nie sprzedał.

Kamilwa

Nowy
Punktów
0
Był bo to on sprawdzał, ale prawdopodobnie sterownika nie. Jutro bądź w poniedziałek dopytam by mieć pewność.

Do góry Bottom