• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf IV 1.4 2000 gaśnie czasami

amatormechanik

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Rzeszów
Przeszla cewka. Dalej kontrolja immo na zegarach miga blad 17798 czy jakos tak. Nawet po kasowaniu. Przejscie do licznika na tych dwoch przewodach zielonym i czarnym jest. W liczniku nic nie zauwazylem podejrzanego. Pozostaje mi oddac auto do elektromechanika ....

amatormechanik

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Rzeszów
Powiedzcie mi jeszcze dlaczego jak wchodze w dopasowanie immo do licznika mam dostepny tylko przycisk read... Nie moge wcisnac save jedynie po odczytaniu

alien19999

Nowy
Punktów
0
Miasto
Ryńsk
Powiedzcie mi jeszcze dlaczego jak wchodze w dopasowanie immo do licznika mam dostepny tylko przycisk read... Nie moge wcisnac save jedynie po odczytaniu

Musisz wpisać kod immo w logowaniu, żeby można było zapisać. Po za tym taka jest procedura najpierw odczytujesz, później zmieniasz i zapisujesz. W sumie to kod immo musiałeś wpisać w logowaniu, bo byś tam nie wszedł.

amatormechanik

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Rzeszów
Dziwne bo nic nie wpisywalem... Wyskoczyl mi sam

Jeszcze jedna rzecz sprobuje zrobic. Jak odczytac czy zczytuje mi kluczyk w vagcomie i ewentualnie jak wgrac ten samkluczyk od nowa?

amatormechanik

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Rzeszów
Juz zniknal mi blad i odpala normalnie. Problem byl w rozkodowanym kluczyku. Zostawilem auto na wlaczonym zaplonie i po paru minutach sam zczytal kluczyk. Innej mozliwosci nie mialem bo nie znam pinu. Przy okazji nauczylem sie vag coma. Wczesniej operowalem tylko na oprogramowaniu fiatowskim i oplowskim

mordeto

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Sosnowiec
czyli znowu pijemy? ciekawe na jak długo teraz :) a vag com-a sie nauczyłeś czy tylko kilku opcji?

amatormechanik

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Rzeszów
cos juz mniej wiecej kojarze.... znow pijemy:) juz wiem jak odczytac licznik czy pin to juz jest cos:) comanderem oczywiscie:)

Do góry Bottom