• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf IV 1.4 2000 gaśnie czasami

mordeto

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Sosnowiec
napisz sterownik jaki masz to ci podam piny do przedzwonienia

mordeto

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Sosnowiec
moduł zapłon 1 -> 71 3->78 na sterowniku wtyka sprawdź czy dzwoni

amatormechanik

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Rzeszów
wiec tak na odlaczonym sterowniku opor pomiedzy 3-7871 jest 5,75 natomiast pomiedzy 1-71 nie ma polaczenia

mordeto

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Sosnowiec
iskry nie ma na 2 swiecach?
zrób mu prowizoryczny kabel tam gdzie nie ma połączenia aby było i sprawdź a potem albo "ciągnięcie druta" na nowo w wiązce albo szukanie przerwy w istniejącym kablu

Ostatnia edycja:

amatormechanik

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Rzeszów
teraz po podpieciu na nowo wtyczek ok sterownika zajarzyl.....nie wiem co mu jest moze te piny nie stykaja dobrze pali bez problemu

mordeto

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Sosnowiec
czyli już jest w domu już się wita z gąską :D kontakt spray i sprawdź jeszcze raz czy jest to przejście tylko teraz poruszaj kablami najważniejsze. że masz rozwiązanie problemu. To co pijemy :)?

mordeto

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Sosnowiec
pooglądaj wiązkę może coś być pogryzione połamane na odcinku sterownik moduł zapłonowy albo profilaktycznie mu wymień te 2 kable żeby nie złapać zonka w trasie

amatormechanik

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Rzeszów
Posprawdzam na spokojnie..... tak to jest jak sie po nocach robi przy slabym oswietleniu..... Narazie chodzi zobacze jak dlugo.... Dziwi mnie tylko ze na pinach 1-71 nie bylo przejscia... cos mi sie wydaje ze sterownik zaczyna powoli swirowac... ale posprawdzam jeszcze i to

amatormechanik

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Rzeszów
Ciag dalszy zmagan z golfem. Dzis rano nie odpalil znow. Okazalo sie ze odpala przy wsunietej do konca kierownicy natomiast przy wysunietej juz nie(wiem smieszne ale tak jest). Ponadto wlacza sie kontrolka immo na desce. Blad 17978 blokady silnika. Rozbebeszylem instalacje pod kierownica, zostalo mi dostac sie do licznika i puszki immo(o dziwo nie ma jej za wylacznikiem swiatel). Jedyne co mi przychodzi na mysl to sprawdzenie ciaglosci na kablach do petli przy stacyjce, ewentualanie sprawdzenie immo pod katem zimnych lutow.... Sterownik immo mam nadzieje ze znajde za licznikiem chyba ze sie myle... Hmm coz jeszcze moge sprawdzic? Petle przy stacyjce nie mam pojecia jak sprawdzic....

amatormechanik

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Rzeszów
A wie tak.. Posprawdzalem wizualnie przewody niby ok, puszki od immo za cholere znalesc nie moge wiec wychodzi a to ze w liczniku. Auta juz za chiny nie odpali-tzn zapali po chwili krecenia ale zaraz gasnie. Kontrolka immo caly czas mruga nawet po kasowaniu. Pokazalo mi ze petla slabo wykrywa kluczyk. Zdecydowalem sie ze wymienie ta petle, bo juz ile mozna przy jednym gracie siedziec po robocie. Po wymianie nic nie trzeba w vagu robic?

mordeto

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Sosnowiec
tak immo jest w liczniku sprawdź zimne luty po wymianie cewki nic nie trzeba cudować

Do góry Bottom