• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

GOLF IV 1.9 TDI AGR przeładowanie turbiny

ghoster24

Nowy
Punktów
2
Cześć wszystkim,

To mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość. Mam podobny problem z silnikiem 1.9 TDI AGR (turbina bez zmiennej geometrii). Odcina mi turbo (wchodzi w tryb awaryjny) przy wysokich obrotach. W błędach widzę pozycję o przeładowaniu turbiny. Szczelność podciśnień sprawdzona i wszystko wygląda ok. Ciśnienie na pompe vacuum sprawdzone i wynosi -0,9, także też wydaje mi się, że jest ok. Zrobiłem dziś logi, w których widać odcięcie (wejście w tryb awaryjny). Prośba o weryfikację logów i porady bardziej doświadczonych kolegów

Logi dynamiczne 011 na 4 biegu:
http://vaglogi.pl/log-011_1sX91.html

Logi dynamiczne 011 na 3 biegu:
http://vaglogi.pl/log-011_9Dzk39L.html

ghoster24

Nowy
Punktów
2
No chyba taka jest specyfika forum, jeden pyta, drugi odpowiada. Poza tym poprosiłem o pomoc w diagnostyce , a nie o rozliczanie mojego stażu na forum.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Do wymiany turbina, cały dolot, zawór sterujący, sterownik silnika, itd. Najlepiej zmień auto.
Zakladacie konto tylko po to żeby naprawić sobie auto pod blokiem. Administrator mógł by coś w koncu z tym zrobić i ograniczyć blokowcow! Bez obrazy do autora postu . Jedź do mechanika i nie kituj że on nie potrafi naprawić twojego auta.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

mMechanik

Gaduła
Punktów
15
Miasto
k
Wejdzie taki na forum źeby mu ktoś przez forum auto naprawił ale żeby czasem nie jechać do mechanika i broń boże dać zarobić

ghoster24

Nowy
Punktów
2
Panowie,
co wam daje to wylewanie swoich żali i frustracji? W tym czasie, w którym piszecie te brednie już dawno pomoglibyście człowiekowi i temat byłby zamknięty. Ale nie, bo po co. Polacy jednak to zawistny naród, który potrafi tylko wylewać swoje paranoje w internecie. Na anglojęzycznym forum już dawno uzyskałem odpowiedź i z uśmiechem na twarzy czytam wasze niskopoziomowe komentarze. Polecam zamknąć to forum, bo utrzymywany tu poziom nie sięga nawet do najsłabszego hydepark'u jaki kiedykolwiek czytałem. Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru wszystkim pseudomechanikom, którzy tak udzielali się w tym wątku.

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Panowie,
co wam daje to wylewanie swoich żali i frustracji? W tym czasie, w którym piszecie te brednie już dawno pomoglibyście człowiekowi i temat byłby zamknięty. Ale nie, bo po co. Polacy jednak to zawistny naród, który potrafi tylko wylewać swoje paranoje w internecie. Na anglojęzycznym forum już dawno uzyskałem odpowiedź i z uśmiechem na twarzy czytam wasze niskopoziomowe komentarze. Polecam zamknąć to forum, bo utrzymywany tu poziom nie sięga nawet do najsłabszego hydepark'u jaki kiedykolwiek czytałem. Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru wszystkim pseudomechanikom, którzy tak udzielali się w tym wątku.

Już wypłakałeś się? Naprawiłeś ten gruz? To dobrze.

Jak boli ząb to czasem nie idź do dentysty Bo jeban* też bierze pieniądze za pracę i wiedzę.

kotoy

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
175
Miasto
Jabłonna Lacka
Masz rację to forum ma niski poziom bo 70% postów jest od debili, którzy w stodole próbują reanimowac jakiegoś gruza. Jak inaczej ocenić posty "o przepływomierzu we fiacie" czy hamulcach bmw no jak?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Ten temat z hamulcami w BMW to bym zgłosił chętnie na najlepszy temat tego roku :D a jak tak dalej pójdzie to jeszcze na nagrodę za przyszły rok się zalapie :)

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
A kto tu pilnuje porządku ? To jest forum mechaników czy szopopapraczy? Administrator mógł by zrobić z tym porządek. Kumate osoby do gwt a resztę w dziale "pytanie do mechanika" . Po malu piekarz czy malarz wie więcej niż niejeden mechanik bo oczytany na forum jest....

Do góry Bottom