• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf IV, automat 1.6, '99 - co jakiś czas nie odpala

Popey

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Cześć. Od jesieni mam problem z autem. Co jakiś czas (średnio co ok. 3tyg.) auto nie chce mi odpalić. Jezdzę dość dużo, zwykle w miesiącu ok. 700-800km i np. 50 razy odpali bez problemów, a za 51 razem nie chce. Potem znowu przez kilka tygodni mam spokój.
Gdy nie chce odpalić to sprawa wygląda tak: rozrusznik kręci, kontrolki zapalają się normalnie, kręci kręci i nic. W końcu po kilkunastu minutach i kilku próbach odpala. Kombinowałem troche przy tym odpalaniu i zauważyłem, że gdy przekręce kluczyk i próbuje odpalić a nie chce, wyłączam kluczykiem, szybko przekręcam kluczyk ponownie i wtedy odpala. Tak sobie radze od jakiegoś czasu gdy nie chce mi odpalić no ale trzeba to naprawić. Tylko nie wiem co, jestem mocno początkujący w motoryzacji.

Popey

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Przekręcam kluczyk, kręci kilka sekund i odpuszczam skoro nie zapala. Po kilku minutach znowu próbuje. Po kilkunastu minutach jak pisałem zaskoczy w końcu. Gdy jednak zrobie tak jak zauważyłem w ostatnim czasie - przekręce kluczyk i nie odpala, wyłączam, i od razu przekręcam znowu (gdy jeszcze słysze chodzący rozrusznik) wtedy zwykle od razu odpala.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Zajedziesz rozrusznik jak będziesz kręcił go w ten sposób. Na plaka próbowałeś?

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
przekaznik zobacz bodaj 109 nr ma zimne luty się robią alarm ogin jest

Do góry Bottom