• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf Mk IV - wariuje centralny

waluś GSi

SuperMechanior
Punktów
20
Miasto
Ogrodzieniec
www.facebook.com
Witam kolegów, szukałem na ten temat wieści u wujka google lecz konkretnej odpowiedzi do mojego przypadku nie znalazłem :confused: Dodam, że centralny jest tylko z kluczyka. Golf 4 Kombi 1.6 sr 1999r.
Auto da się otworzyć kluczykiem z drzwi pasażera - otworzą się wszystkie normalnie, natomiast jak otworzę kluczykiem od strony kierowcy to raz się otworzą a raz nie. Kolejna sprawa - auto otwarte, wsiadam do śtrodka zamykam drzwi i automatycznie centralny zamyka wszystkie drzwi, po chwili w czasie jazdy lub też na postoju zamknie i otworzy. Nawet jak nie ma nikogo w aucie i się zamknie drzwi od zewnątrz od strony kierowcy to zamyka się całe auto, natomiast od strony pasażera raz jest ok a raz zamyka się.

Autko prywatne więc na spokojnie temat, lecz jest to wkurzające :banghead:;)
Z góry dziękuję i Pozdrawiam

voodo

SuperMechanior
Punktów
201
Sprawdź przewody miedzy drzwiami a kabina jak wszystko będzie ok to do sprawdzenia zamki.

ostry957123

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Kalisz
Często ulega uszkodzeniu moduł komfortu, który znajduje się pod nogami kierowcy albo pasażera (w b5 tak jest w golf 4 nie jestem pewien na 100%). Ja bym obstawiał jednak zamek drzwi pasażera.

voodo

SuperMechanior
Punktów
201
W golfie moduł komfortu jest nad pedałami.

Markson43

SuperMechanior
Punktów
173
Miasto
Rzeszów
Myślę że tak wszechstronny problem i do jego rozwiązania trzeba tylko poczytać tysiące postów w necie.
Auto ludu .....No i coś robić.

Do góry Bottom