• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Grande punto 1.4 16v 95 km

Franekmoto

Początkujący
Punktów
0
Witam tak jak w temacie mam zamiar kupić grande punto z silnikiem 1.4 95 km jeśli ktoś miał doczynienia z tym samochodem i tym silnikiem proszę o jakieś cenne sugestię , jak z eksploatacją wadami , możliwymi usterkami itp dziękuję bardzo za góry za wszelkie informacje

WikTor12

Nowy
Punktów
0
Miałem i trochę nim pojeździłem lecz wkurzały mnie wyczuwalne drgania silnika. Stojąc na światłach wskazówka obrotomierza nie utrzymywała się w okolicach 0 tylko znacznie wyżej. próbowałem to diagnozować w ASO lecz otrzymałem odpowiedź, że taki ich urok.

Franekmoto

Początkujący
Punktów
0
Miałem i trochę nim pojeździłem lecz wkurzały mnie wyczuwalne drgania silnika. Stojąc na światłach wskazówka obrotomierza nie utrzymywała się w okolicach 0 tylko znacznie wyżej. próbowałem to diagnozować w ASO lecz otrzymałem odpowiedź, że taki ich urok.

Prócz tego miałeś jakieś zastrzeżenia? Dynamika silnika, części zamienne, eksploatacja?

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Tego silnika nie ma na liście polecanych z prostego powodu,lubi olej niczym Kalabryjczyk makaron,secyfika tego wytworu,dobry za to jest 1.4 8V ,świetnie współpracuje z lpg,to jedyny silnik benzynowy polecany w tym modelu,ogólnie auto niezłe pozostawia w tyle bardziej kosztownych w zakupie konkurentów, ale z tym silnikiem? Odpuść sobie.

Do góry Bottom