• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Grupa wsparcia automatycznych skrzyń biegów

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
ma ale jak jutro wysla to nie dojdzie mi do wtorku do 9.00.. tzn dhl oferuje taka opcje ale sa święta wiec watpię :( mam klienta na dynamiczna wymianę oleju.
jeszcze do konkurencji 40 km odemnie zadzwonie jutro może maja

czy awd to nie wiem, ale gdyby był siatka to bym umył ale chyba będzie plastikowy z włókniną

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Skoro koszule włókninowe pierzesz to i filter wypierz:dead:

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
177
Miasto
Warminsko maz.
Panowie i ja mam pytanko, jak wyglada kwestia przy montażu powershifta? Chodzi mi konkretnie o ten wąs, ktory jest na konwerterze mam nim trafić w najszersza szczeline na magnesach w zamachu? Ktos to przedemna demontował i tak jest korektorem zaznaczone ale czy aby dobrze?

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Korektor zadziała jak nikt nie kręcił wałem i dekiel nie był zdejmowany. Najkrótszy klocek w wale ma wejść w szczelinę obok wąsa. popatrz tam nie da się inaczej wsadzić. Można powiedzieć ze w największa szczelinę zmieści się tylko tak jak napisałeś. Ciężko jest wytłumaczyć bez zdjęcia
Ps to nie konwerter

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Jakas podpowiedz czym myjecie czesci? Od ropopochodnych (ekstrakcyjna itp) czacha dymi, a nic na bazie wody nie może być.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
ja tez ale mam czasami dosyć jak cala skrzynie musze pomyc a później nad sterownikiem 2 godziny stać i wdychać. testowałem myjke mewa bio-cyrcle ale wodny roztwór nie może zostać gdzieś tam pod tlokami gumowymi czy w sterowniku ani tarczek nie umyjesz, mam tez myjke kabinowa ale jak trochę oleju jest w płynie to zadyma ze nic nie widać przez okienko

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Panowie ktoś rozwiązał temat 6f35 i brzydka zmianę 2-3? Fora amerykańskie są pełne tego i do mnie tez zaczęli dzwonić ostatnio nagminnie z tym problemem. Kiedyś ze dwa przypadki miałem ze kulka przebiła w sterowniku płytę separujac ale ale jeden fusion pojechał niezadowolony.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Tez czytałem o zipkit do tego dzięki za podpowiedz.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Tak z innej beczki. Skąd bierzecie wszelkie zestawy naprawcze, manuale i części które nie są dostępne jako części zamienne?? Jak to ogarniacie??

Tak z ciekawości bo skrzyń nie robię ale...

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
https://www.sonnax.com/parts/3686-zip-kit

nie jest dedykowany jakoś szczególnie na te 2-3, bardziej ciśnienie liniowe i lockup, nie wiem czy z próżniowych testów coś mi wyjdzie ale spróbuje chyba. ps Marek z Samko. Miedznej te zabawki Sonnaxa mi sprzedaje w złotówkach cena ta sama co z ebaya i ma na drugi dzień

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
to mnie zaskoczyłeś bo dwa tyg temu jeszcze pracował chyba ze nie o tym samym mówimy :)

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
cieżko im będzie znaleźć kogoś ktoś na pamięć będzie tyle czesci będzie ogarniał po tylu latach, mam nadzieje ze tel komórkowy zabrał :D

Do góry Bottom