• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Grzechotka 1/4"

car_serwis

Początkujący
Punktów
0
Witam. Panowie szukam grzechotki 1/4". Jaka firmę polecacie? Tak żeby dłużej pokręciła.
A może ktoś uzywa grzechotki do których jets dostępny zestaw naprawczy ?
Może coś z NEO Yato Toptul King tony JONNESWAY?

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
3 zdanie kłóci się z firmami, które podałeś.

Kupuje się coś co ma dożywotnią gwarancję. Zobacz coś z Facom, Bahco, Gedore, Stahlwille itp... Wydasz raz około 150 zł i masz spokój na długie lata.... Naturalnie też kiedyś padną jak będziesz na 1/4 kręcił cholera wie co... , ale markowe wysyłają zestawy naprawcze w ramach gwarancji, lub przedstawiciel załatwia sprawę...

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
Jonnesway 72 zęby ma zestaw naprawczy.

roger18sx

SuperMechanior
Punktów
42
Miasto
SANOK
Ja używan yato jonnesway z przegubem oraz kingtony. Do pierwszej i drugiej są te same zestawy naprawcze tyle że dwa rodzaje , chodzi o liczbę zębów. Myślałem jeszcze o rozsuwanej ale to się może szybko przyczynic do zniszczenia bo wkońcu 1/4 to nie 1/2 cala.

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
378
1/4 to najtańsze yato albo cokolwiek co kierowca przywiezie za godzinę bo i tak gdzieś zgubię zanim zepsuję ;)

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
3 zdanie kłóci się z firmami, które podałeś.

Kupuje się coś co ma dożywotnią gwarancję. Zobacz coś z Facom, Bahco, Gedore, Stahlwille itp... Wydasz raz około 150 zł i masz spokój na długie lata.... Naturalnie też kiedyś padną jak będziesz na 1/4 kręcił cholera wie co... , ale markowe wysyłają zestawy naprawcze w ramach gwarancji, lub przedstawiciel załatwia sprawę...
Używałem sata z dożywotnią gwarancją. Fakt gwarancja jest jak najbardziej respektowana ale znudziło mi się wożenie grzechotek na dwutygodniowe wakacje i se odpuściłem. To przeskakiwały to rączki się wysuwały i łokcie były obczaskane. Teraz jade na yato po roku zarabia na siebie i może lecieć na złom ale często wystarczy ją rozkręcić wyczyścić zapadki i lata dalej. Ale każdy ma swój gust i wypróbowane marki narzędzi.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
SATA a facom, gedore, hazet, stahlwille to niebo a ziemia jeżeli chodzi o jakoś.

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
używam ze 3 lata yato i z 2 wera tools.
wiadomo, śrub 10 i wyżej tym nie kręce, ale działają tak samo jak po zakupie ;)

adik33

SuperMechanior
Punktów
73
Ja też mam yato i po 5 latach dalej wszystko jest ok.

Kiniusz

Początkujący
Punktów
1
grzechotka 1/4 cala to koszt 50 zł. nie rób z tego zakupu życia. Kup sobie jakieś Yato jak się wysypie to kup lepsze Yato jak się wysypie to kup grzechotkę 3/8 cala Yato

M hd

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
110
Jak się wysypie 3/8 to kup 1/2. Typowe myślenie i potem zastanawiasz się jak w trudno dostępnych miejscach kręcić m 6 grzechotką 1/2.

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
I to jeszcze dluga nasadka, na przejsciowce 1/2->1/4 i z adapterem dynamometrycznym

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Mam Yato i jestem zadowolony, King tony też jest ok, Sata słabe

tkk

Nowy
Punktów
0
Ja używan yato jonnesway z przegubem oraz kingtony. Do pierwszej i drugiej są te same zestawy naprawcze tyle że dwa rodzaje , chodzi o liczbę zębów. Myślałem jeszcze o rozsuwanej ale to się może szybko przyczynic do zniszczenia bo wkońcu 1/4 to nie 1/2 cala.
Automatyczne połączenie postów:

King Tony nie mają dobrej jakości grzechotek. A koszt zakupu+ zestaw naprawczy wychodzi tyle co grzechotki Facom , Bahco.
Facom ma też linię ekonomiczną Expert by Facom, grzechotki są tańsze od King Tony a warunki gwarancji-takie jak w głównej linii , wymieniają lub komplety naprawcze gratis. Tak jest we wszystkich markach narzędzi z górnej półki. Wszystkie maja też swoje linie ekonomiczne. Narzędzia King Tony zrobiły się tak drogie, że niektóre asortymenty mają podobne lub wyższe ceny jak górna półka, a warunki gwarancyjne -to co się najbardziej psuje nie jest wymieniane w ramach gwarancji. Nie opłaca się kupować.

Ostatnia edycja:

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
F6EF0060-4AF3-463C-A672-CB25F8887A51.jpeg Jesli jakość i dożywotnia gwarancja, ktora działa, to ta po lewej. A jesli cos , co bez problemu daje rade ze 3 lata to ta po prawej.

Do góry Bottom