• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

hałas w silniku laguna 2

łysy74

Początkujący
Punktów
0
Miasto
BYDGOSZCZ
Witam , czy ktoś ma pomysł na taką awarie mianowicie : przy ruszaniu po wciśnięciu gazu trochę mocniej pojawia się dziwny zgrzyt występuje tylko podczas gwałtownego dodania gazu przy spokojnej jezdzie jest ok nie ma różnicy przy jakiej prędkości . Jeśli ktoś ma pomysł to proszę o poradę z góry dzięki.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Czy mogę prosić o pytanie pomocnicze? A tak na serio to wysil się i podaj silnik, rok, czy przy ruszaniu zgrzyta kiedy puszczasz sprzęgło a może na skręconych kołach?

łysy74

Początkujący
Punktów
0
Miasto
BYDGOSZCZ
Możesz prosić a będzie Ci dane :). silnik 1,9 , rok 2002, zgrzyt pojawia się przy mocnym dodawaniu gazu podczas jazdy nie ma znaczenia na wprost czy na skręcie zgrzyt jest zawsze.

motodoktor

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Woj.Pomorskie
Tak na serio to bym postarał sie opisac lokalizacje tego zgrzytu:confused:Od siebie moge dodac tylko tyle ze jesli zgrzyta w okolicach tylnego prawego koła to pewnie masz uwalony silnik:Dale to tylko jesli z prawego bo jesli z lewego to moze byc i skrzynia do tego.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Raczej wygląda mi to na skrzynię biegów.

Piotr_Ocieczek

Początkujący
Punktów
0
skrzynia biegów kolego . Ogladałem kiedys taka lale i sytuacja identyczna jak Twoja . Po wymianie skrzyni problem zniknał . Wiadomo przy obecnej dostępności części zamiennych naprawa skrzyni jest nieopłacalna.

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
ja stawiam na tulejke metalowo-gumowa siedzi ona w lapie sillnika ktora jest przy rorzadzie - od tej tulei idzie lacznik do kielicha i wlasnie ten lacznik obija ci sie o lape silnika . przerabiane juz 3 razy w 1.9dci

mateusek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
183
Miasto
Dublin -Kraków
a moze to lapa dolna pomiedzy silnikiem a skrzynia?:p tez padaja:p do mechanika auto zaprowadz bo mozna wrozyc bez konca :)tym bardziej ze to renowka laguna w dodatku wiec nie mam wiecej pytan bez obrazy :D

Do góry Bottom