• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

HDI / JTD nie odpala problem z podaniem paliwa

• Thread starter Henryk Piaseczno
  • Rozpoczęty
H

Henryk Piaseczno

Kumpel przyprowadzil mi auto, nie odpala,
nagle przestal palic, auto stalo jakiś czas nieużywane.
Zrobione ( nowe ) : zamontowana pompa niskiego ciśnienia ( i lutowane przewody napięcia do niej ) , wlane swieże paliwo, filtr paliwa, regulator ciśn.paliwa na pompie wys. ciśn., regulator ciśn.paliwa na listwie wys. ciśn., Rozrzad, sterownik pompy. Włożony inny sprawdzony Ecu z wgranym opgrogramowaniem z wylączoną ścieżką immobilizera. Sprawdzony wyłącznik ppoż.
Na plaku zagaduje

H

Henryk Piaseczno

nie chce mi sie z komarem pisac, bzyczy i powietrze psuje. komar starczy - czarna lista go

Ostatnio edytowane przez moderatora:
H

Henryk Piaseczno

Pomysl ile ty pieniędzy wydales bez potrzeby. A nadal nie sluchasz. Odpal na plaka a potem bedziesz kombinowal dalej. Inaczej szkoda czasu.
Tomi, nadal chcesz mi pomóc ? jak tak, to powiedz czy jest mozliwe ze kompresja spadla do zera na wszystkich cylindrach ? mierze kompresje aż nie chce mi sie wierzyc.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Tomi, nadal chcesz mi pomóc ? jak tak, to powiedz czy jest mozliwe ze kompresja spadla do zera na wszystkich cylindrach ? mierze kompresje aż nie chce mi sie wierzyc.
Do ch.ja to nie słyszysz jak miele? ja pier..le! Jak nie ma komprechy to manometr nie potrzebny, no chyba że głuchy jesteś.

Skidi07

Bywalec
Punktów
8
Miasto
Kraków
Przecierz czytałeś i wiesz wszystko to niewidze problemu. Sam ustawiałeś rozrząd, to co kompresja była nagle niema?

H

Henryk Piaseczno

no i co moze byc panowie mechanicy, jak nie ma kompresji, a wczesniej traktowalem go easy starterem ? Ja juz diagnoze mam od jednego z mechanikow co znam, ale ciekawy jestem czy wy wiecie ?

Do nasmiewania sie jestescie pierwsi, ale widac ze hu...a wiecie, co mechanik to inna teoria.

H

Henryk Piaseczno

mielicie ozorami tylko, choc Tomi mial racje z plakiem. Ja plaka jeszcze nie dostalem, teraz nie ma znaczenia, jak nie ma kompresji to dupa z plaka

panowie mechanicy jak zdjac walki rozrzadu by nic nie popierd..ic, sa 2 walki polaczone lancuszkiem, walki do zdjecia, a potem do zalozenia

widac sam auto zajebal..em easy starterem, na wlasne zyczenie

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Nie usłyszeć braku kompresji w dieslu to naprawdę wyczyn.
Łańcuch ma ogniwa zaznaczone i znaki chyba na zębach byly.

Jak wpiszesz w Google to timing chain 2.0 jtd to wyskoczy.

H

Henryk Piaseczno

Nie usłyszeć braku kompresji w dieslu to naprawdę wyczyn.
Łańcuch ma ogniwa zaznaczone i znaki chyba na zębach byly.

Jak wpiszesz w Google to timing chain 2.0 jtd to wyskoczy.
Jarzi, ja nie jestem mechanik, dla mnie byla kompresja, jak krecilem recznie to ciezko bylo. poza tym zmylilo mnie Ecu, brak paliwa, kjakbym skuchal co niektorych tutaj to pol auta by bylo rozkrecaone w dupy. Jutro sprawdze jeszcze raz, jak krece to skacze mi zegar tak do 3 bar i spada, mechanik znajomy mowi włóz palec w cylinder, niech ktos zakreci, jak utrzymasz palca to znaczy jest te 2-3 bar, jak jest 20 bar to nie utrzymasz.

Jarzi, ja nie jestem mechanik, dla mnie byla kompresja, jak krecilem recznie to ciezko bylo. poza tym zmylilo mnie Ecu, brak paliwa, kjakbym skuchal co niektorych tutaj to pol auta by bylo rozkrecaone w dupy. Jutro sprawdze jeszcze raz, jak krece to skacze mi zegar tak do 3 bar i spada, mechanik znajomy mowi włóz palec w cylinder, niech ktos zakreci, jak utrzymasz palca to znaczy jest te 2-3 bar, jak jest 20 bar to nie utrzymasz.
Znaki ponoc sa, ale trzeba by o fabrycznuych ustawieniach poczytac, znajomy mowil ustaw punktakiem czy zaznacz rysikiem. Ponoc jest w Polsce firma walki robią za 150 zl, zapyta i powie mi

Ale co se porobie Jtd to porobie :) naucze sie troche przy okazji, dla mnie to hobby i powrot do przeszlosci jak motory robilem

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Jarzi, ja nie jestem mechanik, dla mnie byla kompresja, jak krecilem recznie to ciezko bylo. poza tym zmylilo mnie Ecu, brak paliwa, kjakbym skuchal co niektorych tutaj to pol auta by bylo rozkrecaone w dupy.
Od jakiegoś czasu mówimy o tym, żebyś podał mu plaka. Jakbyś zrobił to na początku to byś wiedział, że silnik trup mechanicznie.

H

Henryk Piaseczno

Od jakiegoś czasu mówimy o tym, żebyś podał mu plaka. Jakbyś zrobił to na początku to byś wiedział, że silnik trup mechanicznie.
tak wiem, walkujemy plaka od dawna, ale ten rok mam za zakrecony by myslec o Jtd, dopiero od tygodnia grzebie w nim, i nawet nie wiedzialem co to ten plak. A o przesunietych walkach rozrzadu moj mechanik mowil mi juz w kwietniu, ale bylem zadufany ws Ecu bo mnie gamonie z duzej firmy co je sprawdzaja w blad wprowadzili ( dwa Ecu ktore sa dobre ).
Plak i teraz nie pomoze bo kompresji nie ma. Z pomiarem kompresji tez cyrki bo przez wtrysk ide, a przerobiony wtrysk mam na zamowienie z PL, sam adapter by toto podlaczyc zajelo 2h dopasowac, przetoczyc, wywiercic, zespawac, oszlifowac. I nastepne 3h na znalezienie nastepnego adaptera bo chinskie tani zestaw do kompresji badziewie odsylam do Chin, i kupienie lepszego miernika koncowki ze stali a nie badziewnego mosiadzu- sredniej jakosci dla mechaników. Poza tym nikt tutaj ( zobacz sobie porady ) ale to nikt nie wspomnial o walkach ze moga byc przesuniete, jest jeszcze mozliwosc ze dzwigienka zaworow jest peknieta, podobno na 10 przypadkow w 9 to przesuniete kola zebate wzgledem walkow rozrzadu. ps. hehe wy myslicie ze ja jestem zielony i podpuszczacie mnie a ja konsultuje mozliwe z jednym z lepszych mechaniorow w W-wie, choc nie zawsze ma czas na porady, za zalatany jest, na necie nie siedzi jak co niektorzy sie tutaj chca dowartosciowac

H

Henryk Piaseczno

tak czekalem na tego slimaka z W-wy, ostatnio obijales sie od bramy do bramy, dalej sie obijasz czy zawód zmieniles ? mechanik deskorolek jest teraz na topie, pomyśł twoja szansa na karierę - jak ulał pasuje do ciebie " mechanik pojazdów deskorolkowych "

Skidi07

Bywalec
Punktów
8
Miasto
Kraków
Wkór.... Mnie teraz bo po otrzymaniu tylu porad od fachowców nie mówie o sobie jak byś miał iloraz inteligencji ciut większy od mojego psa to jtd by dawno chodziło. Twój szaman niech będzie i z NY a itak dalej jestescie w du.. czarnej.

H

Henryk Piaseczno

Sruduu zamiast bootleg3.jpg walic popeline sprubój evolve-2-in-1-electric-skateboard-6.jpg

srutu pomysl moze na kierowce busa bys sie nadawal, nie trzeba myslec za duzo a w tym jestes dobry stary-dziad-iść-na-retro-furgonetce-60880699.jpg

Do góry Bottom