• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

HDI / JTD nie odpala problem z podaniem paliwa

• Thread starter Henryk Piaseczno
  • Rozpoczęty
H

Henryk Piaseczno

Kumpel przyprowadzil mi auto, nie odpala,
nagle przestal palic, auto stalo jakiś czas nieużywane.
Zrobione ( nowe ) : zamontowana pompa niskiego ciśnienia ( i lutowane przewody napięcia do niej ) , wlane swieże paliwo, filtr paliwa, regulator ciśn.paliwa na pompie wys. ciśn., regulator ciśn.paliwa na listwie wys. ciśn., Rozrzad, sterownik pompy. Włożony inny sprawdzony Ecu z wgranym opgrogramowaniem z wylączoną ścieżką immobilizera. Sprawdzony wyłącznik ppoż.
Na plaku zagaduje

H

Henryk Piaseczno

Hm dlaczego nie próbujesz na plaka odpalić ? Nie wiem czy to dokładnie ten sam silnik ale było podobnie tylko że na plaka odpalił i można jeździć aż nie włączysz silnika i już mogłeś sobie kręcić ile chciałaś A był winny czujnik położenia wału od strony skrzyni biegów bardzo ciężkie dojście ogólnie słabo widoczny czujnik z możliwością regulacji był A najlepiej jak skrzyni biegów nie masz Ale idzie zrobić przy skrzyni
dlaczego to nie wychodzi na skanerze ? . Muszę spróbować na plaka, na easy start tylko zagadywal.
Inny mechanik dziś mówil, używa spraya do odświeżania powietrza w ubikacji jako plaka

nie pytaj lepiej. kiedyś pytania o to bardzo denerwowały mattiego. kto wie, czy Heniu ma mocniejsze nerwy?
mnie nic nie denerwuje, nie jestem Matti, jestem Heniek

H

Henryk Piaseczno

Koledzy mechanicy, ogłaszam Ze podwyzszam stawkę do 525 zl które nadal czeka na zwycieżcę plebiscytu pt. " jak odpalić rzęcha "

H

Henryk Piaseczno

Cześć Henryk, jak pw. stawka rośnie do 525. Jak jakieś wskazówki na dziś to raczej szybko, bo za 1.5h Ecu ( nie będę go mial parę dni ) pojedzie do firmy na ( ponowne ) sprawdzenie, ale nim to sprawdzę jeszcze na plaka, i powroty wtrysków czy leją ?

H

Henryk Piaseczno

matti jeszcze nie odpaliłeś tego Scudo?
jeszcze nie, ale jestem zawzięty :)

Pzdr

Heniek

powroty na wtryskach sprawdzone, i jak kręcę silnikiem to nic nie leje.
Ale zła wiadomość to że na plaka nie pali.
Czyli co ? sprawdzenie kompresji czy wałek rozrządu sie nie przestawil, albo dżwigienka zaworowa nie poszla ?

H

Henryk Piaseczno

sprawdzone na 2-go Plaka i nic nie gada gadzina

sprawdzić jeszcze raz ustawienie rozrządu ?
znajomy ma miernik kompresji spręż. cylindrów ale końcówke tylko w miejsce świec żarowych, a dostęp tragiczny, by jedną wyjąć trzeba zdjąć egr., opuszxczać silnik, na lusterko, gimnastyka na wrotkach

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Do tego silnika dorabia się ze starego wtrysku adapter np. Albo powykrecac przewody wysokiego.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
nadal czekam na wskazówki
Proszę.

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
sprawdzone na 2-go Plaka i nic nie gada gadzina

sprawdzić jeszcze raz ustawienie rozrządu ?
znajomy ma miernik kompresji spręż. cylindrów ale końcówke tylko w miejsce świec żarowych, a dostęp tragiczny, by jedną wyjąć trzeba zdjąć egr., opuszxczać silnik, na lusterko, gimnastyka na wrotkach[/QUO

Jak nie widzi obrotów to uja zdziałasz w tym temacie.

Do góry Bottom