• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

HDI / JTD nie odpala problem z podaniem paliwa

• Thread starter Henryk Piaseczno
  • Rozpoczęty
H

Henryk Piaseczno

Kumpel przyprowadzil mi auto, nie odpala,
nagle przestal palic, auto stalo jakiś czas nieużywane.
Zrobione ( nowe ) : zamontowana pompa niskiego ciśnienia ( i lutowane przewody napięcia do niej ) , wlane swieże paliwo, filtr paliwa, regulator ciśn.paliwa na pompie wys. ciśn., regulator ciśn.paliwa na listwie wys. ciśn., Rozrzad, sterownik pompy. Włożony inny sprawdzony Ecu z wgranym opgrogramowaniem z wylączoną ścieżką immobilizera. Sprawdzony wyłącznik ppoż.
Na plaku zagaduje

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Jak obroty widzi skaner to poco ci ten czujnik.

Powiem ci ze brudny ten silnik i ciasno tam. Kiepska robotę masz.

Ostatnia edycja:
H

Henryk Piaseczno

tak, jest ciasno. to że brudny nie szkodzi, silników się już tak nie myje , chyba że na gieldę auto opylić z jakimś defektem. czyli co jak widzi obroty, to czujnik polożenia walu czy walka muszą być dobre ?

Jak dasz mi te 500 stówek, to pakuję się i jadę do ciebie, mimo że się robi ciemno, to za 3h mogę być, hehe.
575

moje silniki są czyste w środku, a nie na zewnątrz :), ja oleju marki olej nie używam

A zdjecie pompy wysokiego?
IMG_1279.JPG IMG_1280.JPG

Ostatnio edytowane przez moderatora:

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
H

Henryk Piaseczno

Spiesz się Heniu bo go rdza bierze.:)
hehe, wlaśnie rdza go nie bierze wcale, cala podloga progi nadkola sa czyste, dlatego chce go uruchomić, jakby się sypal to by wcale mi nie zależalo. odpali odpali kwestia czasu. widzę ze 575 chyba zostanie u mnie :)

jak się w takim rozrząd ustawia ?, są jakieś znaki ?

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Ja myślę ze to misiek nakreca ten temat żeby muchy zlecialy się na gowie.ko i nie przeszkadzały poważnym biznesmenom w innych tematach na forum hehe.

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Tomku ale jak mateusz na fali to oblepa jak świeży klocek na drodze po wypasie muciek mu mu

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
hehe, wlaśnie rdza go nie bierze wcale, cala podloga progi nadkola sa czyste, dlatego chce go uruchomić, jakby się sypal to by wcale mi nie zależalo. odpali odpali kwestia czasu. widzę ze 575 chyba zostanie u mnie :)

Amelinium się utlenia a koła pasowe same odpadną .

Na czuja:D.

Do góry Bottom