• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

HDI / JTD nie odpala problem z podaniem paliwa

• Thread starter Henryk Piaseczno
  • Rozpoczęty
H

Henryk Piaseczno

Kumpel przyprowadzil mi auto, nie odpala,
nagle przestal palic, auto stalo jakiś czas nieużywane.
Zrobione ( nowe ) : zamontowana pompa niskiego ciśnienia ( i lutowane przewody napięcia do niej ) , wlane swieże paliwo, filtr paliwa, regulator ciśn.paliwa na pompie wys. ciśn., regulator ciśn.paliwa na listwie wys. ciśn., Rozrzad, sterownik pompy. Włożony inny sprawdzony Ecu z wgranym opgrogramowaniem z wylączoną ścieżką immobilizera. Sprawdzony wyłącznik ppoż.
Na plaku zagaduje

H

Henryk Piaseczno

Witaj Henryku ! Jeżeli silnik kręci i rozrząd jest OK! ,,to na Placku powinien silnik zapalić .Plack -to jest substancja płynno-gazowa która po dostaniu się do cylindra i ulega samozapłonowi i Ecu nie ma nic do tego .
jutro sprawdze ustawienie rozrzadu, i dam znac
Czy teoretycznie nawet jak wyjme Ecu i wloze kartofla to powinien na plaku zagadac ? :)

W tamtym roku już było o tym pisane. Ale Matti znaczy Henryk uparcie walczy ciagle z komputerem.
Henryk, nie Matti

Chyba że brak kompresji no to nie odpali bo nic więcej nie potrzebne
Bedzie sprawdzona kompresja, tylko koncowke musze zalatwic

Chyba zamiast plebiscytu pt. jak odpalic tego grata, oglosze przetarg pt. kto wezmie tego gada ode mnie ? :)

W tamtym roku już było o tym pisane. Ale Matti znaczy Henryk uparcie walczy ciagle z komputerem.
Dobra bo jestes za bystry , no to wygrales :) jestem byly Matti.
Auto stoi daleko za woda
Do najblizszego krajowego mechanika 1000km
Do najblizszego mojego mechanika 300 zl/h i zedra ze mnie skore na zimno tj. spedza tyle godzin ile im sie podoba i mam zaplacic np. 5 kola, a moze 10 kola ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
434
"Do najbliższego krajowego mechanika 1000 km." >>>Henryku czy możesz oficjalnie bardziej dokładnie sprecyzować Twoje położenie geograficzne ??? (jeżeli to nie jest tajemnicą !! )

H

Henryk Piaseczno

Irlandia jak dobrze pamiętam.
Irlandia jest za morzem Irlandzkim :)

"Do najbliższego krajowego mechanika 1000 km." >>>Henryku czy możesz oficjalnie bardziej dokładnie sprecyzować Twoje położenie geograficzne ??? (jeżeli to nie jest tajemnicą !! )
niedaleko Cambridge, tam gdzie jada na Studia albo uczyc sie angielskiego

Matti, jakbyś miał pojęcie, to ta tabelka która wstawiłem wcześniej, powinna pomóc Ci odpalić parcha.
wg tej ksiazecki to mam wyjmowac wtryski ( zajelo mi ze 20 godzin bo 2 zawalone nagarem, oddac od razu na stol za jakies 800 zeta ), niz zajrze do filtra paliwa za 50 zl ( 20 minut bi sie ciezko pokrywke odkreca ). To ja sie pytam, kto z zawodowych mechanikow robi wg takiej ksiazecki ? :) chyba jakies dzieci w serwisie dilera zaraz po szkole ?

Oglaszam przetarg, kto chce tego gada ? wlozone w czesci z 10 kola, bez rdzy, przebieg 176tys.km. Dwa mankamenty : nie pali, kierownica po niewlasciwej stronie, ale moze ktos emigruje do Australii albo Nowej Zelandii :). Ja nie mam czasu, ja ludzi musze leczyc.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
434
Irlandia jest za morzem Irlandzkim :)

niedaleko Cambridge, tam gdzie jada na Studia albo uczyc sie angielskiego

wg tej ksiazecki to mam wyjmowac wtryski ( zajelo mi ze 20 godzin bo 2 zawalone nagarem, oddac od razu na stol za jakies 800 zeta ), niz zajrze do filtra paliwa za 50 zl ( 20 minut bi sie ciezko pokrywke odkreca ). To ja sie pytam, kto z zawodowych mechanikow robi wg takiej ksiazecki ? :) chyba jakies dzieci w serwisie dilera zaraz po szkole ?

Oglaszam przetarg, kto chce tego gada ? wlozone w czesci z 10 kola, bez rdzy, przebieg 176tys.km. Dwa mankamenty : nie pali, kierownica po niewlasciwej stronie, ale moze ktos emigruje do Australii albo Nowej Zelandii :). Ja nie mam czasu, ja ludzi musze leczyc.
...Henryku !!! Ty nie masz czasu ,bo musisz ludzi leczyć ????? (czy Ty jesteś psychoterapeutą ,czy specjalizujesz się w innej dziedzinie...???? -Pytanie jak najbardziej poważne.

H

Henryk Piaseczno

powazna odpowiedz, bo koledzy mechanicy, nawet nie wiecie co inni moga na Swiecie robic.
Ale akurat ja lubie jako hobby w gratach grzebac ,mam pare :) gratow old i young timerow
Chyba znachor, bo lekarza by było stać na oddanie na warsztat hehe

nie jestem lekarzem, jestem wynalazca
ale moze bede terapeuta, i moze ktos kogo znasz kto sie jaka, wkrotce przestanie
spojrzcie sobie na facebook Matt Mynewspeechcom
tam jest o mnie i wynalazku
jak ktos nie po ang. to mozna na https://en.pons.com/translate

Musze isc, jutro odbiore ( ponoc walniety ) Ecu , pogrzebie przy ustawieniu rozrzadu, i zobaczymy jak dalej.
Ecu ( mam 2 ) beda w sobote zabrane do Polski i sprawdzone na francuzach Hdi, moze zadzialaja ? :)

H

Henryk Piaseczno

Jak ja bym chcial siedziec ( jak mlody bylem to siedzialem ) codzien w smarach, lubie smary, oleje, im bardziej uje..ne lapy tym wieksza przyjemnosc :), a jak sie brudne lapska kiedys benzyna wpierw mylo :), nie bylo zelow kolorowych wynalazkow

Ja mysle ze tomii to jest geniusz, a bryki naprawia ot tak na zlosc rodzicom, bo chcieli by je projektowal. Czy lepszy super mechanik, czy kiepski inzynier, pytanie za 100 pkt.

H

Henryk Piaseczno

Ecu odebrany od fachowcow, opinia : "nie mozemy przetestowac Ecu bo jest blokowany przez Immo, widzimy tez ze sciezki Immo na Ecu sa wylaczone", " sugerujemy zeby kupic caly zestaw : Ecu, immo box/skrzynka, immo transmitter/ten co wysyal sygnal z kluczyka na box, kluczyk". Opinia innego mechanika: " jak Ecu jest zablokowany to nowoczesne auto nie odpali na plaku". Pytanie : czy moge po prostu wyjac elementy Immo : immo box i transmitter z auta jak sciezki immo sa wylaczone na Ecu ?

Do góry Bottom