• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

HDI / JTD nie odpala problem z podaniem paliwa

• Thread starter Henryk Piaseczno
  • Rozpoczęty
H

Henryk Piaseczno

Kumpel przyprowadzil mi auto, nie odpala,
nagle przestal palic, auto stalo jakiś czas nieużywane.
Zrobione ( nowe ) : zamontowana pompa niskiego ciśnienia ( i lutowane przewody napięcia do niej ) , wlane swieże paliwo, filtr paliwa, regulator ciśn.paliwa na pompie wys. ciśn., regulator ciśn.paliwa na listwie wys. ciśn., Rozrzad, sterownik pompy. Włożony inny sprawdzony Ecu z wgranym opgrogramowaniem z wylączoną ścieżką immobilizera. Sprawdzony wyłącznik ppoż.
Na plaku zagaduje

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
nie, na razie nie, nie rozbieralem rozrzadu, chcialem wpierw wyeliminowac Ecu.
jak nie uruchomisz mechanicznie, to nie będziesz wiedział czy jest sprawny elektrycznie.
Musze wpierw zalatwic trzpien by zablokowac kolo pasowe
lekko zeszlifowana śruba 8 przyspawana do druta.
kliny byly w dobrym stanie jak montowalem rozrzad - wymienialem simmeringi na walku i na wale
tak, ale wtedy auto paliło.
hehehe nie pije hehehe:D:D:D:D:D
uschniesz.

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
zapraszam Pawle Specu z miasta Lodzi :)
hobby jak hobby, czuje cyniczna nute, moze nie powinienem wspominac o sobie :). Kiedys tak bylo : w Polszy Cie zaciukali bo troche odstawales od tlumu, jeszcze 40 lat temu dziecko na ulicy wolalo : mamo zobacz murzyn idzie :)

jak Ecu walniete to chyba nie odpalisz nawet majac Busa narzedzi i glowe jak Einstein :) chyba ze masz na mysli petarde spod niego to tak :)

Nie wiem moze macie Cambridge i Oxford pod Lodzia ? :) nie pamietam, dawno sie z W-wy wyprowadzilem. W Lodzi ostatnio nie bylem. Jak tam wasze kamienice, juz odnowione ? :) czy tylko z frontu nowa farba pomazane ?

jak tam ma sie adapter koncowka z wtrysku do pomiaru cisn sprezania , miales spawac ? :) zapiles ?
Toż codziennie pije.

H

Henryk Piaseczno

jak nie uruchomisz mechanicznie, to nie będziesz wiedział czy jest sprawny elektrycznie.

uschniesz.
tam nie ma 8 mm na kole pasowym, jakis 5-6 mm, po co mam spawac jak zalatwie zatyczke za jakies smieszne pieniadze,

tak zgadzam sie wpierw zrobic mechanicznie a potem elektrycznie. ale kuswa wierzyc mi sie nie chce ze tam cos pierdyknelo innego niz ecu i przestal palic ( oczywiscie pompa nisk. cisn. walnela pomiedzy kiedys a teraz ).
W ogole to nie mam Plaka, tylko tu uzywaja tzw. Brake cleaner ( czysciwo do hamulcy ), kupie w Polszy ten Plak i wysle kurde paczka do UK, moze to jakis magic i cuda sie dzieja gady gadaja, albo ludzie zmartwychwstaja :)

uschniesz.
ty Tomi coraz madrzej piszesz cos :) pilesz od wczoraj ? ma pochodzie byles ? byl pochod w Turku ? ( ja mam 50% genow z Turku )

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
H

Henryk Piaseczno

monopolowe macie tam otwarte 1 i 3 Maja czy Kaczynski nowa ustawe zapowiedzial, i ani kropelki w imie ojczyzny nie mozna i taka wasza mac :) ?

Zamiast plaka uzyj dezodorantu albo cos na bazie propanu.
tak uzylem do WC odswiezacz, lawendowy i liliowy z Tesco :) i gad nie gada

Do góry Bottom