• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

HDI / JTD nie odpala problem z podaniem paliwa

• Thread starter Henryk Piaseczno
  • Rozpoczęty
H

Henryk Piaseczno

Kumpel przyprowadzil mi auto, nie odpala,
nagle przestal palic, auto stalo jakiś czas nieużywane.
Zrobione ( nowe ) : zamontowana pompa niskiego ciśnienia ( i lutowane przewody napięcia do niej ) , wlane swieże paliwo, filtr paliwa, regulator ciśn.paliwa na pompie wys. ciśn., regulator ciśn.paliwa na listwie wys. ciśn., Rozrzad, sterownik pompy. Włożony inny sprawdzony Ecu z wgranym opgrogramowaniem z wylączoną ścieżką immobilizera. Sprawdzony wyłącznik ppoż.
Na plaku zagaduje

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
ślimak to wygląda na słabeusza tylko gębę ma mocną, a mechanik dupa,
Nie znasz człowieka a już wiesz jaki jest. Prorok jaki czy co? Z ciebie to na pewno kupa a nie mechanik, ale jego umiejętności nie znasz więc nie powinieneś takich pierdół opowiadać. Za to my twoje umiejętności znamy i wiemy na co cię stać (albo raczej nie stać).

H

Henryk Piaseczno

(NIE ZŁOŚLIWIE--KU REFLEKSJI )) ...Henryku !!! Na przestrzeni czasu otrzymałeś bardzo dużo DOBRYCH PRAKTYCZNYCH PORAD od Kolegów mechaników ....których nie wykorzystałeś we właściwy sposób ..więc nie powinieneś mieć pretensji ...bo ile można tłumaczyć ??? Tu nasuwa mi się powiedzenie >>> mądrej głowie dość po słowie <<<albo bardziej poetycko >>,miałeś chamie złoty róg <<albo głupi w ciągu godziny zada tyle pytań że mądremu zabraknie życia aby na nie odpowiedzieć >>.Czy nie uważasz że coś w tym jest .Chcesz pomocy ---to się otwórz na tę pomoc CZŁOWIEKU ze zrozumieniem ,posłuszeństwem ,pokorą i zaufaniem .Dobrej ,spokojnej niedzieli ..Henryku !

Nie zlośliwie ale ku refleksji, i nastepny post napisany by mnie " nauczyć " rozumu, bym co niektórym przyznał rację, by się ukoił i walnął w pierś krzycząc " mea culpa " !. Zostalo popelnione kupe błedów z mojej strony i ze strony innych i teraz zamiast sie skoncentrować by naprawić te błedy to takie mniej czy bardziej prymitywne gadki. Takie próby zaszczuwania, filmiki, memy, i po co ? lepiej co niektórym ? i hu... z nimi, sąna czarnej liście i tam zgniją. Myślalem trafilem na ludzi, a trafilem na hu... - co niektórzy, taka klika wzajemnej adoracji i widze na postach innych to samo nasmiewanie sie typu : " auto na zlom " " kup se inne ", takie prymitywne gadki. Tutaj to przynajmniej grzeczni są jak chcą cie wyjeb... bez wazeliny i robia to z usmiechem na ustach. A zawsze jak wracam do kraju to jakbym do dżungli jechał, oczy dookola bo nie wiadomo kto cię w hu....zrobi za chwile. A wystarczylo napisac 3 linijki dzisiaj na moje pytania, ale nie , zajebie...goscia i go z liścia, mali mechanicy z malych warsztacików nawet bez wlasnych narzedzi bo w PL wszystko ci szef kupi, a jak cie wyje za brame to w starych butach zostaniesz

Nie znasz człowieka a już wiesz jaki jest. Prorok jaki czy co? Z ciebie to na pewno kupa a nie mechanik, ale jego umiejętności nie znasz więc nie powinieneś takich pierdół opowiadać. Za to my twoje umiejętności znamy i wiemy na co cię stać (albo raczej nie stać).
Ja nie pisze jako mechanik, to jest dzial pytanie do mechanika. Ja nie musze sie znac na mechanice. To ty twierdzisz ze sie znasz. No to sam sie poczytaj : " wiem ale nie powiem ", " magiczny sposób na sznurek " - kuswa cuda panie cuda. idz lepiej do kosciola winetu i glowy mi nie zawracaj gadulo :)

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Nie zlośliwie ale ku refleksji, i nastepny post napisany by mnie " nauczyć " rozumu, bym co niektórym przyznał rację, by się ukoił i walnął w pierś krzycząc " mea culpa " !. Zostalo popelnione kupe błedów z mojej strony i ze strony innych i teraz zamiast sie skoncentrować by naprawić te błedy to takie mniej czy bardziej prymitywne gadki. Takie próby zaszczuwania, filmiki, memy, i po co ? lepiej co niektórym ? i hu... z nimi, sąna czarnej liście i tam zgniją. Myślalem trafilem na ludzi, a trafilem na hu... - co niektórzy, taka klika wzajemnej adoracji i widze na postach innych to samo nasmiewanie sie typu : " auto na zlom " " kup se inne ", takie prymitywne gadki. Tutaj to przynajmniej grzeczni są jak chcą cie wyjeb... bez wazeliny i robia to z usmiechem na ustach. A zawsze jak wracam do kraju to jakbym do dżungli jechał, oczy dookola bo nie wiadomo kto cię w hu....zrobi za chwile. A wystarczylo napisac 3 linijki dzisiaj na moje pytania, ale nie , zajebie...goscia i go z liścia, mali mechanicy z malych warsztacików nawet bez wlasnych narzedzi bo w PL wszystko ci szef kupi, a jak cie wyje za brame to w starych butach zostaniesz

Ja nie pisze jako mechanik, to jest dzial pytanie do mechanika. Ja nie musze sie znac na mechanice. To ty twierdzisz ze sie znasz. No to sam sie poczytaj : " wiem ale nie powiem ", " magiczny sposób na sznurek " - kuswa cuda panie cuda. idz lepiej do kosciola winetu i glowy mi nie zawracaj gadulo :)
Ot, głupiego to lepiej nie czytać.

H

Henryk Piaseczno

ps. o wodo wiem bo gosciu byl gnida do mnie na poprzednim poscie jak pisalem jako matti, poza tym poczytalem troche o nim na innych dzialach i wiem ze go wykopuja za brame raz po raz. Trzeba naprawde być " fachowcem " bys nie mógl w W-wie roboty jako mechanik znaleźć hehe wiem bo jestem z W-wy i widze ile jest warsztatów tysiace. To sobie odpowiedz sam jakim musisz byc farfoclem jak nie umiesz miejsca zagrzac w W-wie

Dalej nikt nie napisal czy mam zablokowac kolo pasowe nim rozbiore walki, 2h pisania i hu z tego, normalka chyba tutaj, normalni to do kosciola dzis ida, nasmiewcy i klika wzajemnej adoracji siedza na necie bo zycie maja zjeba.... i tyle co sie z innych ponasmiewaja. szkoda czasu na wasze wypociny " mechanicy" w obsmalonych gaciach ze sznurkiem w kieszeni i " magicznymi " sposobami - cuda panie cudaaaaaaaa

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Chłopaki, że też chce się wam wchodzić w dyskusje z psychicznie chorym typem...:banghead: to się dziwię...:facepalm:

H

Henryk Piaseczno

szkoda czasu, stukajcie sobie w klawiature pomiedzy soba, hu... sie to dowiem, tyle co sie rozbawie przy porannej kawie

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Tylko blokadą fi chyba 5mm nie zablokuje koła pasowego, do tego trzeba wywalić rozrusznik i blokadę tam wkręcić :D
Jeżeli to ten sam silnik co 2.0d w volvo itp.

Nie chce mi się czytać tej sieczkarni mózgowej od początku.

:D

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Przecież rozrząd już kilka razy sprawdzał więc czemu głupie pytania zadaje? Jak sprawdził jak nie wie gdzie się blokuje?:bored:

Ostatnia edycja:

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Nie potrafi komprechy zmierzyć a wałki chce zwalać ,ten temat powinien być dawno zamknięty .auto oddać do mechanika i tyle, brak słów .

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
Tomi ten test ze sznurkiem znany jest od wieków -nawet moj tata go robił przy klientach aby im niedowiarkom udowodnić co jest uwalone :eek:
powiedz HEŃKOWI I NIECH GO ZROBI... za dwa tygodnie bedzie temat ' jak wyklepać przód bo wjechałem w drzewo":cool:

H

Henryk Piaseczno

...oto odpowiedż >> Blokujesz koło zamachowe ..otwór do blokowania powinien znajdować się od strony miarki oleju .Tylko patrz --ze zrozumieniem abyś mógł go odszukać !!
Dzięki Radmor, ale wiem gdzie jest otwór do blokowania, już blokowałem. Chodziło mi o co innego mianowicie o to że lepiej jest zablokować kolo pasowe ze względu na demontaż i późniejszy montaż walków rozrządu

Tylko blokadą fi chyba 5mm nie zablokuje koła pasowego, do tego trzeba wywalić rozrusznik i blokadę tam wkręcić :D
Jeżeli to ten sam silnik co 2.0d w volvo itp.

Nie chce mi się czytać tej sieczkarni mózgowej od początku.

:D
Tam jest ok. fi 7mm, mam dorobioną blokadę, rozrusznika i nie trzeba wywalać ale dostęp jest tragiczny mało miejsca rozruszniki stoi na drodze ale da radę jak sprawne palce :), dlatego dorobili mi trzpień do blokowania

Przecież rozrząd już kilka razy sprawdzał więc czemu głupie pytania zadaje? Jak sprawdził jak nie wie gdzie się blokuje?:bored:
Czytaj ze zrozumieniem, nie zadaję glupich pytań tylko pytalem a propo wałków rozrządu, patrz wyżej nie będę sie 2-gi raz produkował

On umarł zanim się narodził.
na takie głupie posty szkoda stukac by odpowiadac

Nie potrafi komprechy zmierzyć a wałki chce zwalać ,ten temat powinien być dawno zamknięty .auto oddać do mechanika i tyle, brak słów .
komar shut your fuck up ! - tlumaczenie na j. polski zamknij gębę !

Tomi ten test ze sznurkiem znany jest od wieków -nawet moj tata go robił przy klientach aby im niedowiarkom udowodnić co jest uwalone :eek:
powiedz HEŃKOWI I NIECH GO ZROBI... za dwa tygodnie bedzie temat ' jak wyklepać przód bo wjechałem w drzewo":cool:
Tomi za zle zachowanie jest na czarnej liście, teraz zamiast pojadać z rodzinką 15 kg lokalnej kielbachy od dobrego masarza zaiwania do Aldiego na rowerku po wyrób kielbasopodobny. Jakbyście byli równe chlopaki to byście powiedzieli, ale widac nie jesteście

ROZBIERAM DZIS WALKI ROZRZADU, JAKIES WSKAZÓWKI WARTE UWAGI ? za porady typu zrób ognisko i usmaż kielbaski dzięki

JAK ZAZNACZYC NA KOŁACH ZĘBATYCH WAŁKÓW ROZRZĄDU ZDEJMOWANYCH Z ŁAŃCUSZKA ROZRZĄDU BY ZAŁOŻYĆ PÓŹNIEJ Z POWROTEM NA CACY ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry Bottom