• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

honda jazz 1.4 2007rok wypadanie zapłonu czy przyczyną może być różnica ciśnienia w cylindrach

nokian956

Początkujący
Punktów
0
Miasto
chełm
honda jazz 1.4 2007rok wypadanie zapłonu czy przyczyną może być różnica ciśnienia w cylindrach

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Test na szczelność zrób. Może któryś zawór podparty albo wypalony. Taka różnica może powodować wypadanie.

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
No to masz odpowiedź dlaczego wypadają zapłony.
Do sprawdzenia luzy zaworowe, jak w normie to niestety głowica do zdjęcia i naprawy.

nokian956

Początkujący
Punktów
0
Miasto
chełm
zawory sprawdzone ok ten sam.kupiłem ze zdjętą głowicą był płyn w oleju głowica sprawdzona i splanowana była krzywa czy wym .pierścieni pomoże

zawory sprawdzone ok ten sam.kupiłem ze zdjętą głowicą był płyn w oleju głowica sprawdzona i splanowana była krzywa czy wym .pierścieni pomoże

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
224
Miasto
Gdansk
sprawdź filtr paliwa i odpowietrzenie w zbiorniku paliwa kiedys z tym walczyłem w subaru ciśnienie paliwa bylo zbyt niskie a filtr byl zapchany

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
sprawdź filtr paliwa i odpowietrzenie w zbiorniku paliwa kiedys z tym walczyłem w subaru ciśnienie paliwa bylo zbyt niskie a filtr byl zapchany
Też tak miałem ;) Wypadał cylinder na końcu listwy wtryskowej. Układ bez powrotu i brakowało ciśnienia najdalej położonemu od strony zasilania wtryskowi.

Do góry Bottom