witam
od dłuższej chwili walczę z Honda stream 1.7 vtec silnik prawie to samo co Civic VII 1.6 ten sam osprzet
objawy
auto zapala normalnie chodzi równo ma moc
na wolnych obrotach wszytko ok na postoju auto wkręca się do odcięcia ale na wysokich obrotach migaja kontrolki hamulca postojowego i otwartych drzwi czasem mignie check engine i jak mignie to silnik ma chwilową czkawkę jak by odłączało na 1 sekundę zapłon
Podczas jazdy auto ciągnie i jedzie tylko pojawia sie czkawka mrugnie check i ma ta czkawkę
wymieniłem juz te rzeczy
czujniki : wału +wałka+rozrządu+ temperatury
przepustnice
sterownik z BSI + immo - tzw zestaw startowy
masy sprawdzone z silnikiem ( podawałem kablem z aku do silnika )
Masa i Plus na czujnikach wałka i wału i cewkach- sprawdzone
Plus na wtryskiwaczach jest
komputer/sterownik w aucie nie zapisuje błędów podczas tej czkawki , check mignie ale nie zapisuje tego w ECU
diagnostyka robiona autocom
pomysły mi się skończyły
jak sprawdzić co miga check podczas te czkawki może cos to podpowie , jest jakiś program z podglądem parametrów który zapisze ten chwilowy błąd
od dłuższej chwili walczę z Honda stream 1.7 vtec silnik prawie to samo co Civic VII 1.6 ten sam osprzet
objawy
auto zapala normalnie chodzi równo ma moc
na wolnych obrotach wszytko ok na postoju auto wkręca się do odcięcia ale na wysokich obrotach migaja kontrolki hamulca postojowego i otwartych drzwi czasem mignie check engine i jak mignie to silnik ma chwilową czkawkę jak by odłączało na 1 sekundę zapłon
Podczas jazdy auto ciągnie i jedzie tylko pojawia sie czkawka mrugnie check i ma ta czkawkę
wymieniłem juz te rzeczy
czujniki : wału +wałka+rozrządu+ temperatury
przepustnice
sterownik z BSI + immo - tzw zestaw startowy
masy sprawdzone z silnikiem ( podawałem kablem z aku do silnika )
Masa i Plus na czujnikach wałka i wału i cewkach- sprawdzone
Plus na wtryskiwaczach jest
komputer/sterownik w aucie nie zapisuje błędów podczas tej czkawki , check mignie ale nie zapisuje tego w ECU
diagnostyka robiona autocom
pomysły mi się skończyły
jak sprawdzić co miga check podczas te czkawki może cos to podpowie , jest jakiś program z podglądem parametrów który zapisze ten chwilowy błąd