• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Hyundai santa fe 2.0 crdi 2004r po wymianie świec nie odpala

CdiSprinter

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lublin
Witam

Mam Hyundaia Santa Fe 2.0 CRDI 2004r. Dziś wymieniłem wszystkie świece żarowe dokręciłem
je kluczem Dynamometrycznym. Złożyłem wszystko odpaliłem go pare razy i było dobrze zostawiłem
go na 30min i chciałem go odpalić ponowenie i niestety nie mogę. Dodam że akumulator jest nowy.
Proszę o pomoc !!!​

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
ja bym sprawdzil wtryski czy nie przelewaja - jesli tak to nie odpali, wystarczy jeden padniety wtrysk zeby byl problem

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Sprawdź zasilanie na świece i pomierz każdą oddzielnie czy bierze prąd i jaki (miernik cęgowy)
Sprawdź czy masz dokręcone te świece normalnym kluczem.
Temat drugi popieram wypowiedz kolegi sprawdź wtryski jeden lejący może być sporo bałaganu
Temat trzeci jaką masz temperaturę na zewnątrz auto stoi na dworze ? sprawdź czy nie chwyciło paliwo .
Dziś od rana 3 auta z zamarzniętymi rurkami paliwo do d…. u mnie -22

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Może świece nie wytrzymały albo bezpiecznik?

CdiSprinter

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lublin
Czy jest inna możliwość sprawdzenia zasilania świec niż miernikiem cęgowym ponieważ go nie posiadam ?? Świece został też dokręcone normalnym kluczem. Rurki paliwa nie są zamarznięte ponieważ odkręciłęm wszystkie rurki doprowadzające paliwo do wtrysków i gdy go kręce to paliwo się leje. I proszę mi powiedzieć jak może sprawdzić czy wtryski nie przelewają ??

Bezpieczniki są wszystkie dobre ponieważ sprawdzałem

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Dotknij przewodem z jednej strony świece z drugiej + aku jeśli zaiskrzy działa tak wszystkie
Po drugie czy jest napięcie na fajkach świec choć zwykłym miernikiem jeden kabel do fajki drugi do – aku po przekręceniu stacyjki

DJKOCUR

Początkujący
Punktów
0
Kolego wtryski sprawdzisz w bardzo prosty sposób, wystarczy że zdejmiesz nadmiary z wtrysków i przekręcisz kluczykiem żeby pompka nabiła paliwa (nie w pozycję start tylko normalnie ON) ,jeśli któryś z wtrysków daje paliwo to ten jest walnięty. Pamiętaj żeby powrót tam gdzie jest wężyk podłączony jakoś zatkać bo pociapiesz sobie cały motor.
A po za tym powinny być wszystkie kostki podłączone nawet ten od interculera,bo w kompie będziesz miał błąd.

Do góry Bottom