• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

IAW 5nf t1 - wymiana sterownika na inny/naprawa

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
346
Miasto
Piaseczno
klient zabrał sterownik, kupił używany i zawiózł oba do legionowa(okolice) . Przy nim podłączyli sie do głównych kostek sterownika. Najpierw do jednego , potem do drugiego... bez otwierania( wiem bo sterowniki były oplombowane)
u mnie okazuję się że po podłączeniu tego "nowego"auto odpala więc immo przewalili. jednak silnik sam z siebie zaczyna wchodzić na "dzikie" obroty, czasem gasnie( brak błędów).... gdy wracam do fabrycznego stera to tego niema tylko jest ten błąd czujnika wałka rozrządu jak utrzymam go na obrotach.... generalnie według mnie ster który kupił jest uszkodzony a gość za ster i immo jest "lżejszy" o 700zł nie licząc dojazdu.....

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
346
Miasto
Piaseczno
dwa stery leżą na stole, tamtego oddać nie może bo kupił po za allegro bez żadnego dowodu.... teraz zostaje mu kupić kolejny za kolejne 700zł z gwarancją:)

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
No ale kto bogatemu zabroni oszczędzać ? Internet zabiera zarobek ? Teraz jest zarobiony sprzedaeca, elektronik, monter , kurier .....i jeszcze jeden sprzedawca i ....

Do góry Bottom