• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ibiza 3 1.4 16v BBY - Problem z normalnym funkcjonowaniem silnika

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
69
Sądzę, że problem został rozwiązany, wszak Pan po chwili montażu oryginalnego EGRa z forum zniknął, czyli problem się rozwiązał bo gdyby było inaczej, pewnie temat szedłby dalej.
Tak to jest z podróbkami i częściami noName.
Ja walczyłem ostatnio ze sterownikiem wentylatorów w Polo 6N2. Wszystkie nowe podróbki można w kosz wsadzić. Oringi do dolotu też, zwłaszcza firmy Hart :) U mnie "lewe" właśnie tutaj brał.

Sebastiann

Nowy
Punktów
0
Sądzę, że problem został rozwiązany, wszak Pan po chwili montażu oryginalnego EGRa z forum zniknął, czyli problem się rozwiązał bo gdyby było inaczej, pewnie temat szedłby dalej.
Tak to jest z podróbkami i częściami noName.
Ja walczyłem ostatnio ze sterownikiem wentylatorów w Polo 6N2. Wszystkie nowe podróbki można w kosz wsadzić. Oringi do dolotu też, zwłaszcza firmy Hart :) U mnie "lewe" właśnie tutaj brał.
U mnie pomogła wymiana zaworu egr chociaż zamiennik nie pochodził długo i czeka mnie ponowna wymiana na coś lepszego lub oryginał.

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
69
Niekoniecznie oryginał, ja zaryzykowałem z Febi raz a drugi z Deckernmanem. Ten drugi jeździ już ponad 6 lat. Ważne, aby przy zakupie zamiennika jednak to coś pochodziło ze sklepu markowego oraz nie było pochodzenia chińsko/polskiego i w wielu przypadkach nie z Allegro . Jest duże prawdopodobieństwo, że wtedy będzie działać. Pamiętam , gdy wściekłem się 7 lat temu na intercars. Kupiłem 4 świeczki Denso i kable Boscha. Przygoda na 140 talarów wtedy, gdy wszędzie za to samo było poniżej 70. Siedem lat jeżdżę na tym zakupie. To samo miałem z bębnami na tył. Zamiast harta/gp i podobnych tanich tworów wziąłem Sachs'a. Wymiana była w 2011 roku. Właśnie teraz wymieniam na nowe, mam rant 2.85mm. Czternaście lat i 110.000km za 400zł. Szczęki wymieniane 4 razy. Nie warto oszczędzać.
A co do EGRa to jeździłem rok na zapchanym z checkiem oraz rok z zaślepionym. Zero różnic więc wróciłem do seryjnego aby na przeglądach nie płakali.

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
302
Miasto
Rakszawa
W BBY to albo ładować setup z BBZ, albo dać kolektor z BKY i EGR wyłączyć w sterowniku. Ogarnięty tuner zrobi to nawet w Magneti Marelli.

Do góry Bottom