• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ibiza II FL 1.4 8V problem z pracą na zimnym.

Driver400

SuperMechanior
Punktów
4
Od dłuższego czasu obserwuje w ibizie problem z pracą na zimnym. Odpalę chodzi ładnie chcę ruszyć bez dodawania dużej ilości gazu niestety szarpnie i gaśnie. Największy problem jest przy przełączeniu auta z benzyny na LPG na zimnym silniku. Tzn chwilę musi pracować oczywiście żeby przełączyć lecz gdy auto odpalę zostawię chwilę na wolnych obrotach i przejdzie na LPG bez wyższych obrotów auto zgaśnie. Problemu nie ma gdy auto już się nagrzeje wtedy chodzi idealnie nawet podczas przełączenia na gaz. Instalacja to sekwencja żadnych błędów nie ma pracuje idealnie na ciepłym silniku. Wymieniłem cewkę, przewody, świece. Problem nadal występuje gdzie szukać przyczyny że tak się zachowuje na zimny? Silnik 1.4 8V 60KM przebieg 340 tyś :)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Od dłuższego czasu obserwuje w ibizie problem z pracą na zimnym. Odpalę chodzi ładnie chcę ruszyć bez dodawania dużej ilości gazu niestety szarpnie i gaśnie. Największy problem jest przy przełączeniu auta z benzyny na LPG na zimnym silniku. Tzn chwilę musi pracować oczywiście żeby przełączyć lecz gdy auto odpalę zostawię chwilę na wolnych obrotach i przejdzie na LPG bez wyższych obrotów auto zgaśnie. Problemu nie ma gdy auto już się nagrzeje wtedy chodzi idealnie nawet podczas przełączenia na gaz. Instalacja to sekwencja żadnych błędów nie ma pracuje idealnie na ciepłym silniku. Wymieniłem cewkę, przewody, świece. Problem nadal występuje gdzie szukać przyczyny że tak się zachowuje na zimny? Silnik 1.4 8V 60KM przebieg 340 tyś :)
I takie pytania zadaje supermechanior...:facepalm:

Driver400

SuperMechanior
Punktów
4
A Ty supermechaniora nabiłeś przez tak bezsensowne i nic niewnoszące komentarze ? Rangę wbiłem przez tematy w których potrzebowałem pomocy bo po to jest forum , a nie przez porady innym... Ale sądząc po Twoim komentarzu to raczej 5616 postów nabiłeś w ten sposób . Pozdrawiam!

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Rangę wbiłem przez tematy w których potrzebowałem pomocy bo po to jest forum , a nie przez porady innym...
No własnie o tym mówię...:)
Nie masz pojęcia o pojęciu i jeszcze nawet nie masz sprzętu aby cokolwiek diagnozować...:facepalm:
To z czym ty tu do ludzi wychodzisz ? z drutem i trytytką ?:)

Driver400

SuperMechanior
Punktów
4
I tu Cię zmartwię mam narzędzia i nawet interface do instalacji gazowej oraz program VCDS ale jeśli żadnych błędów nie widzę to zadaje pytanie na forum bo lubię sobie grzebać przy aucie samemu, a takiego problemu jeszcze nie miałem więc Twoja rozmowa nie ma dalej sensu bo widzę jedynie potrafisz prawić mądrości niż cokolwiek pomóc. Zwykły troll internetowy

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
jeśli żadnych błędów nie widzę
No tak, nie ma błędów, to już rozpacz i nie wiadomo co robić... no tak to jest jak się nie ma pojęcia o pojęciu...:)
Są jeszcze gamoniu parametry rzeczywiste i na nie się patrzy... ale trzeba choć trochę mieć pojęcie o tym na co się patrzy... a nie jak szpak w pisdę...:)
Oddaj to auto do mechanika i przestań drutować ... albo weź się za naukę... bo tylko obciach robisz prawdziwym mechanikom tym swoim partactwem...:)

Driver400

SuperMechanior
Punktów
4
Gamoniem jesteś Ty i widać to po Twoich postach. Jak to mówią pizda w świecie chojrak w necie. Pozdrawiam Cię wielki mechaniku. Może ktoś bardziej inteligenty od Ciebie pomoże na forum.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Co jest biedaku, nie potrafisz odczytać live daty ?:)
Czarna magia co ?:)
Będziesz płakał ?:)

ewemarkam

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Bielsko-Biała
@WOODOO o co chodzi? Facet zadał pytanie, a tu od razu przybitka że supermechanior, sobie nie radzi. Takie przytyki to w przedszkolu się słyszało. Może tam się udzielaj a nie na forum. Na innym forum dostałbyś ostrzeżenie.
@Driver400 Problem z wolnymi na zimnym jest też na PB, czy tylko na LPG?
LPG można ustawić na różne sposoby :), zwiększyć czas przełączania cylindra, bo pewnie lecą wszystkie na raz dlatego problem. Mogą już być wtryski zmęczone i kleją na zimnym gazie. Możesz właczyć podgrzewanie wtryskiwaczy, wtedy listwa jest opróżniona z zimnego gazu i w momencie przełączenia dostaje ciepły z reduktora. Co to za sterownik LPG?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
że supermechanior, sobie nie radzi.
No bo nawet nie potrafi parametrów odczytać... to jakim cudem on jest supermechanior...:)
Takie przytyki to w przedszkolu się słyszało.
No jak widać poziom wiedzy tu jest na poziomie przedszkola...:)
Może tam się udzielaj a nie na forum.
Nie ty będziesz decydował gdzie i kiedy się mam udzielać... za cienki jesteś w uszach...:)
A ty i tobie podobni się możecie tam udzielać i drutować fury za pomocą ciupagi, motyki i pogrzebacza...:)

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
Niestety muszę sie zgodzić voodoo dla kogoś kto ma vcds i potrafi go usługiwać to jest robota na maks. 30 minut by naprawić prace silnika na benzynie , potem do gaziaża na naprawę i regulacje instalacji gazowej .

ewemarkam

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Bielsko-Biała
Chodzi mi tutaj tylko o totalny brak kultury o nic więcej. Facet ma problem, więc albo pomagam albo się nie udzielam. Tyle.
Widzę że poziom na tym forum można porównać do elektrody. Ktoś potrzebuje pomocy i od razu w pierwszym poście jest mieszany z błotem.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Chodzi mi tutaj tylko o totalny brak kultury o nic więcej.
Och jaki ty wrażliwy...:)
Tu rozmawiają prawdziwi mężczyźni, a nie panienki z wackiem w rurkach...:)
Facet ma problem,
Jego problem da się łatwo rozwiązać - wystarczy, że odda auto do mechanika...:) jak się nie zna, to po co się bierze ?:)

Ale pewnie do dentysty też nie chodzi tylko sam se robi...:)
Automatyczne połączenie postów:

30 minut by naprawić prace silnika na benzynie , potem do gaziaża na naprawę i regulacje instalacji gazowej .
Tylko widzisz jest jeden problem - trza zapłacić - a tu są cwaniaki co myślą, że za darmo jest wszystko...:)

ewemarkam

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Bielsko-Biała
Prawdziwy mężczyzna jeśli nie ma nic mądrego do powiedzenia to nic nie mówią. A Ty się popisałeś już w pierwszym poście.

Jego problem da się łatwo rozwiązać
Od tego są fora internetowe, aby zadawać pytanie i rozwiązywać problemy. Autor ma problem którego nie potrafi rozwiązać, a tu trafia na typowego internetowego trola. No co zrobić.... lepiej nie pytać.
Jak napisałem wyżej, nie chcesz pomóc nie udzielaj się bo tylko posty nabijasz taką rozmową. Na innych forach takie zachowanie tępi się ostrzeżeniami, nie wiem gdzie są teraz moderatorzy/administratorzy @Misiek.

panienki z wackiem w rurkach...:)
Nie pakuj wszystkich do swojego worka.

Ukrywasz swój profil przed innymi, po co? Żeby nikt nie widział na czym klepiesz posty?

Ostatnia edycja:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
ewemarkam - masz racje że od tego są fora ale ktoś kto kupuje vcds'a za 2000 zł to powinien chociaż przeczytać instrukcje jego obsługi na ross-tech . Pomoc pomocą ale lenistwa nie da sie zdzierżyć . Ja rozumiem jak ktoś ma kłopot z kodowaniem sterowników , ale live data , adaptacja , nastawy to podstawa i nie rozumiem po co wydawać 2000 zł na kabel który otwiera możliwości super zaawansowane gdzie brakuje podstaw z podstawnego kabelka za 100 zł .

PS.: Tacy jak ja czy voodoo dajemy wędkę a nie rybę .

Ostatnia edycja:

ewemarkam

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Bielsko-Biała
ewemarkam - masz racje że od tego są fora ale ktoś kto kupuje vcds'a za 2000 zł to powinien chociaż przeczytać instrukcje jego obsługi na ross-tech . Pomoc pomocą ale lenistwa nie da sie zdzierżyć . Ja rozumiem jak ktoś ma kłopot z kodowaniem sterowników , ale live data , adaptacja , nastawy to podstawa i nie rozumiem po co wydawać 2000 zł na kabel który otwiera możliwości super zaawansowane gdzie brakuje podstaw z podstawnego kabelka za 100 zł .

PS.: Tacy jak ja czy voodoo dajemy wędkę a nie rybę .
Drugi post w tym temacie nie zachęca do niczego. O to cały czas bije. Wiem że należy dać wędkę, ale po co od razu mieszać z błotem. Tylko tyle. Po przeczytaniu autor pewnie odpali program i sprawdzi co trzeba sprawdzić.

Ranga pod nickiem pewnie jest ustalana na postawie ilości postów. Jeśli tak jest to limitem chyba powinno być 1000 a nie zapewne 100.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Trudna sprawa

Poszukuje danych i schematu sterownika metatron 12.

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
ale ktoś kto kupuje vcds'a za 2000 zł
Już to widzę jak on wybulił 2 koła na vcdsa...:)
Jak już to kabel z alledrogo za 20 złociszy i vcds ściągnięty z chomika...:)
Na innych forach takie zachowanie tępi się ostrzeżeniami, nie wiem gdzie są teraz moderatorzy/administratorzy @Misiek.
Na innych forach to jełopy bez pojęcia wylatują od razu...:)
A tu byle głąb co nie ma pojęcia o pojęciu udaje wielkiego mechanika, bo raz mu się udało dolać płynu do spryskiwaczy bez rozlewania...:)
I jeszcze pyszczą... a żaden do książki nie zajrzy i potem cep, cepa, cepem pogania i wykładają się na najprostszych sprawach...:)
I beczą potem jak jakieś cioty...:)

Do góry Bottom