Arni, bledem bedzie jaka kolwiek walka. W takiej sytuacji ludzie powinni wyjsc na ulice i siasc na drodze w calym kraju, na raz i wszyscy. Kazdy powinien porzucic prace i wyjsc siedziec na ulicy. Brak pradu, lacznictwa itd zabije taka wojne zanim ona sie rozpocznie.
I co wojsko bedzie strzelac do siedzacych i nic nie rabiacych ludzi? Nie... swiat by sie oburzyl po takiej akcji. Ukraincy walcza w jednym czy 2 miastach i walcza co ich zgubi bo agresja reaguja tam gdzie nie powinni. Powinni przestac co kolwiek robic co zparalizuje caly kraj i rzad wtedy dochodzi do wniosku ze to nie oni tocza ta kulke kupy ale wlasnie ludzie....
Trochę już w UK siedzisz ale widzę , że jeszcze mało ludzi znasz albo wolno się uczysz ... tylko nie krzycz zaraz na mnie i mnie nie wyzywaj bo nie chcę cię obrazić tylko widzę , że nie znasz głownie naszego społeczeństwa .
Ja byłem w UK tylko albo aż około 3 lat i widziałem tam dużo czasami wydaje mi się , że za dużo .
I powiem ci tak , że my Polacy nigdy nie byliśmy za sobą i się nigdy nie zjednoczymy .
i pamiętaj , że właśnie tam na wyspach zawsze wbije ci w plecy kto ?? A właśnie swój czyli Polak ...
Smutna niestety prawda lecz niestety prawdziwa . Czyli wracając do tematu jakby nie daj co wojna była
w Polsce to większość tradycyjnie będzie narzekała a i tak nic nie zrobi .
Jak będziesz miał czas lub ochotę to popytaj lub poczytaj o takich miejscowościach jak Llanelli , Swansea , Bristol , Trowbridge ,
Frome , Watford i jeszcze tysiąc innych co nawet ja nie znam . Tam już czasami nawet sami Anglicy plują nam pod nogi .
Temat bardzo ciekawy , jeżeli administrator by chciał go wrzucić do ogólnych to bardzo proszę , możemy trochę poklikać .