• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ila za godzine dla pracownika?

KamilS

Początkujący
Punktów
0
Trzymając się GŁÓWNEGO wątku tematu: podstawa(zależna od "rangi")+30% od przerobu i każdy zadowolony :)

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Z tym damy rade … Obyś miał racje Arni lub może raczej abyś racji nie miał i byśmy nie musieli się o tym przekonywać.:cool:

Miałem ostatnio okazje być w miejscach gdzie znajdowały się jednostki w których służyłem.
Obraz przerażający po ogromnych koszarach ,niegdyś jednostek pierwszo-liniowych pozostały ruiny zdewastowanych obiektów.
Onegdaj dumy naszych sił zbrojnych. Szkolono tam elity –wojsk powietrzno desantowych.
Dziś obiekty straszą a miasteczka umierają bo ,żyły z wojska .
Na szczęście moja karta mobilizacyjna już zdana ….
I obyśmy nie musieli naprawiać czołgów w celach innych niż kolekcjonerskie oraz biegać z AK-47 w celach innych niż zabawowo rekreacyjnych.

A

autozibi

Arni, bledem bedzie jaka kolwiek walka. W takiej sytuacji ludzie powinni wyjsc na ulice i siasc na drodze w calym kraju, na raz i wszyscy. Kazdy powinien porzucic prace i wyjsc siedziec na ulicy. Brak pradu, lacznictwa itd zabije taka wojne zanim ona sie rozpocznie.

I co wojsko bedzie strzelac do siedzacych i nic nie rabiacych ludzi? Nie... swiat by sie oburzyl po takiej akcji. Ukraincy walcza w jednym czy 2 miastach i walcza co ich zgubi bo agresja reaguja tam gdzie nie powinni. Powinni przestac co kolwiek robic co zparalizuje caly kraj i rzad wtedy dochodzi do wniosku ze to nie oni tocza ta kulke kupy ale wlasnie ludzie....
Trochę już w UK siedzisz ale widzę , że jeszcze mało ludzi znasz albo wolno się uczysz ... tylko nie krzycz zaraz na mnie i mnie nie wyzywaj bo nie chcę cię obrazić tylko widzę , że nie znasz głownie naszego społeczeństwa .
Ja byłem w UK tylko albo aż około 3 lat i widziałem tam dużo czasami wydaje mi się , że za dużo .
I powiem ci tak , że my Polacy nigdy nie byliśmy za sobą i się nigdy nie zjednoczymy .
i pamiętaj , że właśnie tam na wyspach zawsze wbije ci w plecy kto ?? A właśnie swój czyli Polak ...
Smutna niestety prawda lecz niestety prawdziwa . Czyli wracając do tematu jakby nie daj co wojna była
w Polsce to większość tradycyjnie będzie narzekała a i tak nic nie zrobi .
Jak będziesz miał czas lub ochotę to popytaj lub poczytaj o takich miejscowościach jak Llanelli , Swansea , Bristol , Trowbridge ,
Frome , Watford i jeszcze tysiąc innych co nawet ja nie znam . Tam już czasami nawet sami Anglicy plują nam pod nogi .
Temat bardzo ciekawy , jeżeli administrator by chciał go wrzucić do ogólnych to bardzo proszę , możemy trochę poklikać .

P

PogotowieSamochodoweUK

Alez ja wlasnie o tym mowie ze ''bedzie bledem'' gdzie swiadomie zawarlem podtekst ''bedzie'' bo wiem ze polacy sie nie zjednocza a ''beda'' sie rzucac agresywnie. A to blad... Na agresje sluzby odpowiadaja agresja, na spokoj reaguja strachem o posadzenie za atak na spoleczenstwo.

Co do angli, to owszem znam to co sie dzieje, moja zona pracuje jako urzednik panstwowy i wspoplracuje wlasnie ze spolecznosciami imigracyjnymi, jest dokladnie jak wyzej napisales z tego co ona opowiada i z tego co ja widze na codzien.

W angolach jedno jest dobre. Na zagrozenie odpowiadaja grupa porzucajac swoje wzajemne urazy.

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
W angolach jedno jest dobre. Na zagrozenie odpowiadaja grupa porzucajac swoje wzajemne urazy.
Polacy też tak mają z jednym zastrzeżeniem; "wróg" musi być konkretny i wspólny. I przede wszystkim musi BYĆ. Jak mamy wroga, to jesteśmy kupą i razem. A jak już go wykończymy, to niestety cała nasza jedność się roz....pada.
Polacy są dobrzy jak mają się z kim bić, jak nie mają to zaczynają szukać wrogów na własnym podwórku.

Zupełnie jak moja żona....:)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Polacy też tak mają z jednym zastrzeżeniem; "wróg" musi być konkretny i wspólny. I przede wszystkim musi BYĆ. Jak mamy wroga, to jesteśmy kupą i razem. A jak już go wykończymy, to niestety cała nasza jedność się roz....pada.
Polacy są dobrzy jak mają się z kim bić, jak nie mają to zaczynają szukać wrogów na własnym podwórku.

Zupełnie jak moja żona....:)
Spójrz na to z innej strony, my po prostu trenujemy na sobie na wzajem złość żeby nie wyjść z wprawy a jak pojawi się wspólny wróg to na niego solidarnie przelejemy nasze negatywne uczucia (żart :) )

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Greghorn-czy to aby na pewno działa?To czemu ZUS jeszcze istnieje?;) wróg konkretny jak cholera ;)

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Greghorn-czy to aby na pewno działa?To czemu ZUS jeszcze istnieje?;) wróg konkretny jak cholera ;)
No panie. Rzeczywiście żeś pan konkretnego wroga znalazł....:D
Ale czy wspólnego, znam takich co są zadowoleni. A nawet jeśli coś komuś nie pasuje, to każdemu co innego.;)

motodoktor

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Woj.Pomorskie
Dniowka 100zl????za powiedzmy 8-9h uczciwej roboty???? jaja se robicie?? Jesli owe 8-9h uczciwie przepracowalem to 150zl minimum.Mowa oczywiscie o pracy na etacie,gdzie szef zalatwia robote i narzedzia.''trojka'' na miesiac musi byc,bo inaczej to nie oplaca sie z domowego garazu wychodzic.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom