Prawdą jest że cena idzie w parze z jakością, prawdą jest że jak ktoś robi tanio to dlatego że ma mało klientów i potrzebuje kasy, prawdą jest że jak się bierze tanio to się pracuje w grupie Januszy interesu a poważni klienci którzy chcą mieć zrobione dobrze pojadą tam gdzie jest drożej. Oto zasady dla dobrego renomowanego mechanika - szanuj siebie i swoje usługi. Nie zgadzaj się za opuszczanie cen bo klient nie może przychodzić i ustalać sam ile ma zapłacić. Goniąc tych co chcą za pół darmo to pozbędziemy się Januszy. Tam gdzie jeżdżą Janusze Cebulaki nie pojedzie poważny Klient. Wszystko znane z życia. Po chłopsku. Zacząłem gonić starszych panów co mówili że co tak drogo, zacząłem gonić ludzi którzy mówili że gdzieś robią taniej, nie mam opinii że między sobą gadają ee zadzwoń do niego - zrobi ci szybko i tanio i dodatkowo odbiera telefony po godzinach.. nieee - o mnie się mówi. Polecam Ci tą "Firmę" tam się robi porządnie ale i zapłacisz więcej ale będziesz miał zrobione dobrze- dostaniesz kartę wydania pojazdu ze wszystkimi szczegółami co było robione z cenami i pieczątką, logiem firmy- to się podoba... -- efekt-- zaczęły się do mnie zjeżdżać najdroższe auta z okolic wartości 200-400tys. Miałem przypadki że zjechało do mnie auto prostu drogą z salonu na poprawienie czegoś, dlaczego do mnie się to zjeżdża.. Bo robię dobrze, bo mam warsztat bardzo czysty, bo ludziom którzy się targują mówię aby nie marnowali mojego czasu. Bo nie mam tanio.. kto robi tanio nie będzie miał dobrej klienteli i nie będzie miał renomy! Więc jak czytam wyżej tematy jak tanio ktoś bierze i szybko robi to przychodzi mi na myśl tekst jednego z moich klientów-- Powiedział przed wykonaną pracą.. - przyjechałem do pana bo tu mi polecono zakład.. - po wykonanej pracy powiedział z kolei - teraz już wiem że tam gdzie robiłem wcześniej gdzie było taniej to już nawet rowerku dziecka bym nie zawiózł... Życie.
Po co tyle napisałem? bo tani mechanicy psują renomę porządnym Mechanikom, więc ludzie szanujcie się i swoją pracę, na tanich robotach zawsze będziecie tylko tanimi mechanikami dla innych! Choć z drugiej strony gdyby nie Ci tani mechanicy to Januszki nie miałyby gdzie jeździć pogonieni przeze mnie..