• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

Mimur

Nowy
Punktów
0
Miasto
Olkusz
Panowie od niedawna otworzyłem warsztat i mam pytanie ile powiedzieć za wymianę uszczelki pod głowicą i zrobienie zaworów w mondeo 95r 1,8 115 KM?

krys.kj

SuperMechanior
Punktów
20
Miasto
Okolice Chęcin
ile za wymiane rozrządu w audi a4 1.9tdi 90km 1998r. wiadomo trzeba cały przód rozbierać i ściągać dekiel wałka rozrządu by go zablokować i zbić koło

ene

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Siedlec
Pierwszy raz robię przerzutkę automata na manuala w passacie b5 po lifcie- silnik na pompowtryskach. Podpowiecie ile za taką kompleksową przekładkę liczyć bo trochę mi się schodzi jak to pierwszy raz.
Skrzynię i sprzęgło miałem dostarczone resztę musiałem sam przełożyć z jednego do drugiego.

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Panowie od niedawna otworzyłem warsztat i mam pytanie ile powiedzieć za wymianę uszczelki pod głowicą i zrobienie zaworów w mondeo 95r 1,8 115 KM?
jesli sam chcesz rozpinac i docierac to 400 za wsio

ile za wymiane rozrządu w audi a4 1.9tdi 90km 1998r. wiadomo trzeba cały przód rozbierać i ściągać dekiel wałka rozrządu by go zablokować i zbić koło
u mnie 200/250
Pierwszy raz robię przerzutkę automata na manuala w passacie b5 po lifcie- silnik na pompowtryskach. Podpowiecie ile za taką kompleksową przekładkę liczyć bo trochę mi się schodzi jak to pierwszy raz.
Skrzynię i sprzęgło miałem dostarczone resztę musiałem sam przełożyć z jednego do drugiego.
spokojnie 600 bym powiedzial jak nie wiecej

mewash

Gaduła
Punktów
7
www.wrcs.pl

Nie wiem jakie u Ciebie sa stawki, i czy w B5 nie trzeba wycinac kawalka sciany grodziowej zeby pedal sprzegla zamontowac, ale ze zdemontowaniem gratow z jednego auta i wrzuceniem ich do docelowego (z ktorego tez osprzet od automata trzeba zdjac) to ponizej 1000 PLN bym nie schodzil. Plus trzeba jeszcze woz przeprogramowac.

ene

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Siedlec
Dzięki :)
wycinać nic nie trzeba tylko dorobić łapę pod skrzynię bo inne sanki są - mówiłem że w serwisie jest dedykowana do tego celu lecz klient nie chciał ori lecz bym dorobil.

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
no niestety Misiek, moze trzeba sie przeprowadzic ?:D

dobolsgarage

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
74
Miasto
Poznań
pl-pl.facebook.com
Koledzy ile można zawołać za przekładkę silnika BMW X5 4,4 V8.
Zaznacze że stały klient w ostatnie 3 miechy postawił mi 10 aut.

Pieko

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Częstochowa
Witam, ile za wymiane rozrządu razem z KZFR, oleju i wszystkich filtrów w scenicu 1.6 16v ? Pozdrawiam :)

Piotr83a

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Skrzyszów
Jak myslicie ile spiewac aa spawanie z przodu kielichow sadzenia sprezyn w galancie,2 strony. T roche zgnite,podobno jack hamoje to mu tam wszystko trzeszczy. Przepraszam aa b lady dale maj cos nice tank z klawiatura.

makrez12

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
TARNÓW
Panowie cenić swoją prace przecież nie długo oleje klocki bedziecie za 1 gr wymieniać . 800 zl w tym aucie to absoltune minimum

<kaczor>

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Elbląga
Witam panowie śledzę forum od paru tygodni lecz zarejestrowałem sie dopiero teraz gdy mam pytanie głupio trochę no ale trudno :)
więc ile liczyć za wykonana pracę zaznaczam ze mam świeżo otwarty warsztat (w maju) i chce przyciągnąć klientów.A
te auto jest akurat służbowe więc nie będzie problemu z płąceniem
Paugot partner 2005 1,4 benzyna

wymiana Filtrów

-Paliwa
-oleju
-powietrza

-diagnoza komputerem (odczyt i kasowanie błędów + inspekcji)
-naprawa systemu airbag (wtyczka od napinacza pasa coś nie kontaktowała + oczywiście skasowanie błędu)

-przyspawanie haczyka wydechu
-wymiana łożyska + poduszki mcpersona (x2 prawa +lewa strona)
-wymiana osłony przegubu zewnętrznego
-wymiana amortyzatorów przód
-uszczelnienie silnka (pokrywa zaworów)
-naprawa przewodu głównego alternatora (+ był przetarty zaizolowałem)
-uzupełnienie płynu wspomagania i chłodniczego (gratis)
-likwidacjaja nadmiernego luzu drązka skrzyni biegów (wymiana cięgienek i przyspawanie dziwigni luz miała zbyt wielki)
-naładowanie akumulatora (chyba za to sie nie kasunie nie wiem,nałądowałem bo jak zbyt słaby to dłużej kreci i check sie zapala z dziwnymi błedami auto na lpg)

motodoktor

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Woj.Pomorskie
Panowie ile za wymiane turbo w bmw 2003r 320d.(chodzi o sama robocizne).Tak na to patrze i chyba najlatwiej bedzie od gory ale trza zdjac kolektor i wtryski wyjac aby te plastiki posciagac

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
wymiana Filtrów 60zł
-Paliwa
-oleju
-powietrza

-diagnoza komputerem (odczyt i kasowanie błędów + inspekcji) 50zł
-naprawa systemu airbag (wtyczka od napinacza pasa coś nie kontaktowała + oczywiście skasowanie błędu) 40zł

-przyspawanie haczyka wydechu 20zł
-wymiana łożyska + poduszki mcpersona (x2 prawa +lewa strona) 200zł
-wymiana osłony przegubu zewnętrznego 40zł
-wymiana amortyzatorów przód 0zł
-uszczelnienie silnka (pokrywa zaworów) 60zł
-naprawa przewodu głównego alternatora (+ był przetarty zaizolowałem) 30zł
-uzupełnienie płynu wspomagania i chłodniczego (gratis)
-likwidacjaja nadmiernego luzu drązka skrzyni biegów (wymiana cięgienek i przyspawanie dziwigni luz miała zbyt wielki) 50zł
-naładowanie akumulatora (chyba za to sie nie kasunie nie wiem,nałądowałem bo jak zbyt słaby to dłużej kreci i check sie zapala z dziwnymi błedami auto na lpg) 0zł

Za usługę całość: 550zł. Jak klient dobry to 500zł, jak wkurzający to 600zł.

Do góry Bottom