• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
za zacisk min 80 zł +części
pasek 30 zł
jak trudne dojście 80 zł z łapaniem płynu

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
trzeba wywalać aku wraz z podstawa, całego egr'a i mieć szczeście by zadna sruba od egr'a sie nie obrobila :D
Wymieniałem w swojej Vectrze 1.9 CDTI. To chyba te same silniki. Jeśli dojście jest tak samo paskudne to poniżej 150 zeta bym się tego nie tknął.

Kykv

Początkujący
Punktów
1
Miasto
RJS
Wymieniałem w swojej Vectrze 1.9 CDTI. To chyba te same silniki. Jeśli dojście jest tak samo paskudne to poniżej 150 zeta bym się tego nie tknął.
w tym chorym kraju nikt tyle za to nie da bo przyjdzie cwaniaczek stodolarz i zrobi to za 30-40zł ;)

Polders

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
271
To za chwile będziemy robić rozrządy i sprzęgła za 50 zł. Proste tłumaczenie jak klient chce to niech jedzie do tego co robi za 30 zł

Kykv

Początkujący
Punktów
1
Miasto
RJS
No ale taka jest prawda. I nic z tym nie zrobisz. Nadzieja w tym że ci którzy psują rynek, ich potem nie stać na inwestycje w "siebie" więc z czasem następuje przysłowiowy zgon.
Wkleił bym tu ogłoszenie z mojej okolicy w którym było "wymiana rozrządów - od 55zł" ale co to da. Ja jedynie się pośmiałem widząc takie coś.

<kaczor>

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Elbląga
ile za wyjęcie dwumasy w volvie s60 silnik d5 .Mam ją wyjąć klient wysyła do regeneracji i spowrotem zamontować albo auto zostaje na podnośniku i mnie blokuje albo zakładam sanki (bo z tego co sie orientuje trzeba zdemontować) i wypycham auto

500 za montaz/demontaz

nom roboty więcej niż mi sie wydawało sanki zdjać to jedno ale silnik siedzi tylko i wyłacznie na nich wiec podwieszamy potem juz bez sanek trzeba by go obniżyć aby skrzynia wyszła pod podłużnicą przy czym przeszkadzaja przewody nagrzewnicy bo sie naciągaja i trzeba odpiać i wydech od turbiny tak samo odkrecić.
A z pod maski wydaje sie całkiem luźno :)

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
macie chłopy racje trzeb się cenić ,wymiana paska rozrządu min 500zł robocizna ,bo to jest odpowiedzialność za silnik

<kaczor>

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Elbląga
liczyłem 400 lub 450 już niepamietam razem z wymiana rozrzadu z pompą wody
ale sam szlif głowicy byś mógł zrobić koszt +- 50zł

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Tu w UK w Vectrze petrol wymiana tylko pompy wody 280 pound z pompa za +/-50 pound, teraz sa tansze

Do góry Bottom