• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Ile za montaż haka plus moduł Ducato blaszak maxi 2017r.

kojak2464

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Kłodzko
Ile za zrobienie całej zabudowy autolawety - np. Ducato. Materiały - ok 4k http://allegro.pl/laweta-zabudowa-aluminiow-do-sam-montazu-najazd-i7089198180.html#thumb/1 a ile krzyknąć za robotę - pospawanie + montaż??
Spawanie to policz od centymetra spawu, znajdź sobie na necie ile teraz biorą plus roboczo godzinę za montaż.
W Polsce gość daje 1200 za ponad 50 metrów położenia spawu samej robocizny, nie ma w tym 1,5 rolki drutu i dwóch dużych butli z gazem, nie licząc jeszcze prądu.

Ostatnia edycja:

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Spawanie to policz od centymetra spawu, znajdź sobie na necie ile teraz biorą plus roboczo godzinę za montaż.
W Polsce gość daje 1200 za ponad 50 metrów położenia spawu samej robocizny, nie ma w tym 1,5 rolki drutu i dwóch dużych butli z gazem, nie licząc jeszcze prądu.
Spawam TIGiem... więc cena chyba nie ta ;) ale dzięki za informację - jakiś pogląd już jest. Wiem, że spawanie w TIGu w 2013 było koło 4zł/cm... ale nie pamiętam czy stal czy alu. Tutaj jest wszystko ameliniowe :)

Piotr83a

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Skrzyszów
Ile zainkasowac za wymiane pompy cr w citroenie xsara picasso 2003r 90km plus plukanka calego ukladu paliwowego razem z zbiornikiem i wymiana pompy paliwa.pompa nc glosno chodzi,silnik nierowno na niskich obrotach i w paliwie,filtrze oraz na sitku pompy opilki.na wyzszysz obrotach pompa cr zaczyna dziwnie szumiec,nawet jak by dziwnie gwizdac,czyli opilki poszly pewnie z pompy

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
panowie, mam zgrzyta :) auto megane III 1.9dci 131km. delikatnie uszkodzony przód. auto bez plaka nie paliło. stało u elektryka i wszystko sprawdzone. elektryk stwierdził przestawiony rozrząd. dodatkowo błędy od abs. tenże elektryk stwierdził uszkodzoną pompę abs. zlecenie dla mnie: sprawdzić i wymienić rozrząd, wymienić pompę. po dobraniu się do rozrządu wszystko ok. więc myślę może klin. zdjąłem przód, lepsze dojście do podstawy pompy wysokiego ciśnienia, którą trzeba zdemontować aby zdjąć koło wałka rozrządu. klin cały. po tym zabiegu małem w miarę dojście do pompy abs. wymieniłem. poskładałem wszystko do kupy. przed montażem przodu, zerknąłem na czyjnik położenia wału. napęknięta kostka. nie było styku, poprawiłem auto odpala, błędów brak. po odpowietrzeniu hamulca i wymianie płynu, nadal pozostaje błąd abs. w innym aucie tego samego klienta, demontaż zderzaka przedniego, spawanie pęknięc po przygodzie z psem, oraz spawanie "plastru miodu" z fragmentów pozostałych. to zajęło jakieś 2 godziny. przejdzmy do meritum. klient to powiedzmy "brat brata" :p za całą robotę powiedziałem 350zł. obraził się i wydzwaniał po "szopowiczach" i jeden powiedział, że za 200zł zrobi. ja normalnie wziąłbym około 700-800zł za coś takiego. a ile u was?

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
panowie, mam zgrzyta :) auto megane III 1.9dci 131km. delikatnie uszkodzony przód. auto bez plaka nie paliło. stało u elektryka i wszystko sprawdzone. elektryk stwierdził przestawiony rozrząd. dodatkowo błędy od abs. tenże elektryk stwierdził uszkodzoną pompę abs. zlecenie dla mnie: sprawdzić i wymienić rozrząd, wymienić pompę. po dobraniu się do rozrządu wszystko ok. więc myślę może klin. zdjąłem przód, lepsze dojście do podstawy pompy wysokiego ciśnienia, którą trzeba zdemontować aby zdjąć koło wałka rozrządu. klin cały. po tym zabiegu małem w miarę dojście do pompy abs. wymieniłem. poskładałem wszystko do kupy. przed montażem przodu, zerknąłem na czyjnik położenia wału. napęknięta kostka. nie było styku, poprawiłem auto odpala, błędów brak. po odpowietrzeniu hamulca i wymianie płynu, nadal pozostaje błąd abs. w innym aucie tego samego klienta, demontaż zderzaka przedniego, spawanie pęknięc po przygodzie z psem, oraz spawanie "plastru miodu" z fragmentów pozostałych. to zajęło jakieś 2 godziny. przejdzmy do meritum. klient to powiedzmy "brat brata" :p za całą robotę powiedziałem 350zł. obraził się i wydzwaniał po "szopowiczach" i jeden powiedział, że za 200zł zrobi. ja normalnie wziąłbym około 700-800zł za coś takiego. a ile u was?

leonowski

Uczestnik
Punktów
0
Auto Focus 1,8 cdti 100 KM (rozrząd pasek = łańcuch) ... Wymieniłem pompę paliwa, wtryski plus czyszczenie baku i całego układu paliwa.
Ile za taką pracę inkasujecie ?

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
ile za wymiane oleju silnik , filtra paliwa , sprzęgła , uruchomienie silnika (brak masy na cewce) poprawienie mocowania klamki zewnetrznej drzwi kierowcy - DAEWOO MATIZ ?? tylko robocizna

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
chyba 2.7 ?

Jeżeli tak, to tam trzeba półoś ściągać z tego co pamiętam.

cena jak nic 400 netto.

Ostatnia edycja:

kwiatekmaciek20

SuperMechanior
Punktów
18
Miasto
Biała Piska
Witam panowie ile za wymianę Pompy wtryskowej Ford Focus I 1.8 TDdi. sama robocizna myślę że 450zł trzeba wziąć.Ale u mnie w tej miescinie to ciężko może być, jak u was cenowo wygląda taka usługa?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
A tam nie było jakiegoś myku z ustawieniem tego badziewia później? Coś mi się kojarzy ale nie jestem pewny. Jak nie trzeba nic regulować/ustawiać to 400-500 netto myślę, że było by ok.

Do góry Bottom