• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

Ogień-Opór

Gaduła
Punktów
4
Miasto
Bydgoszcz
Megane scenic 1.9 dti

Po rozrządzie.
Głowica zlecona w szlifierni - wraca na gotowo.
Wymiana pierścieni.
Ile za to wszystko?

Ogień-Opór

Gaduła
Punktów
4
Miasto
Bydgoszcz
...gdybyś mi powiedział 2000 netto za robotę ---to bym Tobie zapłacił bez żadnego targowania .;) !

Kurcze, bo robotę robię naprawdę staranną, co prawda głowica jest sprawdzana, planowana, i składana przez szlifiernię, ale części i robotę robię sam. Głowicę też zawiozłem w czasie pracy. Jestem z kuj-Pom i nie mam pojęcia jakie pieniądze biorą za taką robotę koledzy po fachu.
Kolega powyżej proponuje mi policzyć, ale to nie jest dobre rozwiązanie, robię sam i generalnie nie mam przemiału. Robię te "remonty" bo nie chcą inni tego robić. Nie chcę zdzierać, ale nie chcę robić za pół ceny. Uważasz że za montaż głowicy, rozrząd, nowe panewki i pierścienieo organizacje części ( bez przycinki na kwocie, naprawdę tanio) 2000zl netto można śmiało wołać za samą robotę?

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
2000zl netto można śmiało wołać za samą robotę?
jak najbardziej..uważam iż bez żadnych wątpliwości 2000 netto jest ceną do przyjęcia przez Klienta .Dużo odpowiedzialnej ,fachowej pracy ,,,wymagającej wiedzy,doświadczenia ,dokładności ,a także czasu >>>więc musi kosztować .Powodzenia :) !

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Tarcze i klocki stara mazda 3 dla sąsiada. Tylko nie piszcie o roboczogodzinach bo nowy pracownik robił i kazałem się nie spieszyć. Nie robię klocków na codzień wiec nie wiem.

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Kurcze, bo robotę robię naprawdę staranną, co prawda głowica jest sprawdzana, planowana, i składana przez szlifiernię, ale części i robotę robię sam. Głowicę też zawiozłem w czasie pracy. Jestem z kuj-Pom i nie mam pojęcia jakie pieniądze biorą za taką robotę koledzy po fachu.
Kolega powyżej proponuje mi policzyć, ale to nie jest dobre rozwiązanie, robię sam i generalnie nie mam przemiału. Robię te "remonty" bo nie chcą inni tego robić. Nie chcę zdzierać, ale nie chcę robić za pół ceny. Uważasz że za montaż głowicy, rozrząd, nowe panewki i pierścienieo organizacje części ( bez przycinki na kwocie, naprawdę tanio) 2000zl netto można śmiało wołać za samą robotę?
Głowicę gdzie dajesz ,polecam Kotomierz .

Lepper

SuperMechanior
Punktów
28
Panowie ile za zrobienie uszczelki pod glowica mazda CX5 2015 rok 2.2 Skyactive.Silnik ze skrzynia wyjety(ja wyciagalem).Chodzi mi tylko o cene za usluge(sama robocizna)?

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
Panowie czy 400zł za wywalenie skrzyni i wymianę sprzęgła to dużo bo jak tyle śpiewam to klijent spier..la ino się kurzy ,ile wy bierzecie za taką usługę

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Zależy jakie auto. U mnie od 350 w górę. Jak trzeba wózek out to 400-450 w górę.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Panowie ile za zrobienie uszczelki pod glowica mazda CX5 2015 rok 2.2 Skyactive.Silnik ze skrzynia wyjety(ja wyciagalem).Chodzi mi tylko o cene za usluge(sama robocizna)?
A po co silnik i skrzynię wytargałeś do wymiany UPG? Tak z ciekawości pytam bo nie robiłem nigdy tej maszyny.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
biorę 500-600 brutto za skrzynię
- nie robie żadnych astr g
- dacia mnie też wk.....
za 350 to,chyba z duzym dostepem (czyli starocie)

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
377
Ja kiedyś może raz nie ruszałem sanek, zawsze idą out dla czystej wygody ( najczęściej robię sam z pomocą stopy i muszę mieć miejsce aby spokojnie odjechać ze skrzynią), i tak wahacze trzeba rozpiąć bo półosie.
Ja Astry i dacie akurat lubię, robota bez większych kombinacji na jeden dzień. Jedynie cena wysprzęglika do opla zabija.
Biorę od 300 za golfa 4 albo inne padło gdzie jakbym się postarał to do obiadu bym zrobił.
Za jakieś Astry z dużymi sankami krzyczę 400.
Jeśli auta nie znam i podejrzewam jakieś komplikacje to od 500.

Do góry Bottom